Poșta Română, anunț de ultimă oră! Când vor fi livrate pensiile mărite

Iancu Andreea 24.08.2020, 16:08
Poșta Română, anunț de ultimă oră! Când vor fi livrate pensiile mărite

Pensiile românilor urmează să fie majorate începând cu luna septembrie. Astfel, mulți pensionari se întreabă dacă livrarea banilor va fi cumva afectată. Compania Națională Poșta Română este responsabilă de livrarea pensiilor și a anunțat astăzi când vor intra pensionarii în posesia banilor.

Când își vor primii românii pensiile majorate

Poșta Română se ocupă de livrarea pensiilor în cazul românilor ce au acest drept. Astfel, lunar, pensionarii își primesc sumele de bani în perioada 1-15. Totuși, în luna septembrie urmează să se majoreze pensiile încasate de români și mulți sunt îngrijorați dacă acestea vor ajunge la timp. Compania Națională îi asigură că va face toate demersurile pentru a respecta timpul normal și în prima lună de toamnă.

„Calendarul normal de plată a pensiilor este 1-15 ale fiecărei luni, iar Poşta Română a făcut toate demersurile interne necesare pentru a respecta acest calendar şi în luna septembrie, luând în calcul şi creşterea cu 14% a punctului de pensie”, a informat Poşta Română, potrivit adevarul.ro.

Mai mult, pensionarii își vor primi banii direct la ușă, indiferent de localitate, după cum precizează Compania Națională Poșta Română. Chiar și în perioada stărilor de urgență și de alertă, angajații Poștei au lucrat la capacitate maximă pentru a putea distribui pensiile conform contractului semnat cu Casa de Pensii.

“Poşta Română va livra, în continuare, drepturile băneşti prompt şi fără întârzieri. Prin profesionalismul şi dedicarea tuturor angajaţilor săi, compania a demonstrat, de fiecare dată, că este un partener social strategic, atât pentru instituţiile statului, cât, mai ales, pentru cetăţeni”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Ce schimbări se anunță pentru pensionari
Ce schimbări se anunță pentru pensionari

Cu cât se vor mări pensiile din septembrie

Pensionarii din România așteaptă cu sufletul la gură majorarea sumei pe care o primesc lună de lună. Astfel, ordonanța care stabilește această creștere a veniturilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Prin aceasta punctul de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie. Totodată, aceeași ordonanță prevede și amânarea majorării salariilor profesorilor.

Inițial, un proiect stabilise ca punctul de pensie să crească cu 40%, însă în contextul pandemiei, Guvernul a emis o OUG pentru ca majorarea să fie de doar 14%.

Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu a considerat că această creștere este ”cea mai mare posibil, cea mai mare văzută de români”.

Așadar, de la 1 septembrie, punctul de pensie va crește de la 1265 lei, la 1442 lei. Conform legii inițiale, creșterea de 40% ar fi însemnat o valoare de 1775 lei a punctului de pensie.

Pe de altă parte, personalul din învățământ va beneficia de o majorare abia la 1 septembrie 2021.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...