David Popovici și Robert Glință se vor lupta pentru medalie marți dimineața. Cei doi înotători români s-au calificat în finalele probelor de 200 de metri liber, respectiv 100 de metri spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
După ce a scris istorie la Campionatele Europene de Natație de la Roma, David Popovici, la doar 16 ani ai săi, continuă să uimească o lume întreagă. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, ”băiatul care înoată repede” s-a calificat în finala de 200 de metri liber, terminând pe locul 2, în prima semifinală, după rusul Martin Malyutin. El prinde astfel lupta pentru medalii cu al șaptelea timp (1:45.68).
David va porni de pe culoarul numărul 1, precum Camelia Potec la Atena, în 2004. Nimeni nu i-a acordat importanță Cameliei atunci, însă la final cu toții au admirat-o și aplaudat-o, în timp ce sportiva română era pe podium și purta cu mândrie medalia de aur la gât. Sperăm într-o repetarea a istoriei din 2004 și în cazul puștiului David Popovici.
Robert Glință va lupta și el pentru o medalie, marți dimineață, începând cu ora 05.00, ora României, în finala de 100 de metri spate. Deși a obținut cu mari emoții calificarea în finală, având un avans de doar o sutime de secundă în fața primilor doi de sub linie – japonezul Irie Ryosuke și americanul Joseph Armstong, Glință speră să prindă podiumul.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Mă bucur că a fost o cursă mai bună decât în serii, că am îmbunătățit timpul și, m-a ajutat bunul Dumnezeu să intru în finală la o sutime de secundă față de locul 9. Mai am o șansă și încerc să profit la maxim de ea. În cele 24 de ore până la finală să mă concentrez pe recuperare și refacere. Vreau să-mi adun toate forțele ca să reușesc o cursă de care să fiu eu mulțumit.”, a declarat Robert Glință pentru gsp.ro.
Sportivul român spune că va concura și la 200 de metri spate, cu toate că nu este proba lui forte.
”Urmăresc și acolo un progres, urmăresc să îmbunătățesc timpii. Pentru a face o cursă perfectă, voi încerca să fiu tehnic la cote înalte. Cursa de 200 de metri e o cursă cu un efort dublu, necesită mai multă pregătire specifică, cea de 100 e mai mult de viteză și capacitate de efort la un efort susținut.
La 200 nu poți pleca tare, trebuie gândită tactic, trebuie să ai mai multă rezistență. Unii sportivi sunt genetic structurați pentru această probă, pe mine mă avantajează mai mult proba de 100 metri spate.”, a mai spus înotătorul de 24 de ani al României.