David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatele Europene de juniori. Înotătorul român a făcut spectacol

Andrei Cezar 12.07.2021, 12:36
David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatele Europene de juniori. Înotătorul român a făcut spectacol

Românul David Popovici face senzație la Campionatul European de natație pentru Juniori de la Roma. La doar 16 ani, noua stea a înotului a reușit să doboare record după record. El a câștigat încă o medalie de aur la proba de 50 m liber, după ce s-a impus și la 100 și 200 m.

David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatele Europene de natație pentru juniori

Înotătorul este în prezent de departe cel mai în formă sportiv român. La Campionatul European a debutat marți, 6 iulie, cu o medalie de argint la ștafeta de 4×100 m liber, unde a doborât recordul mondial la juniori. Joi, David Popovici a câștigat prima medalie de aur la 100 m liber.

Vineri, a doborât recordul mondial la juniori, la 200 m liber, 1:45,26, câștigând a doua medalie de aur. Iar duminică, tânărul de 16 ani a obținut din nou aur la proba de 50 m liber, cu un timp de 22,22, cel mai bun al său pe această distanță. El i-a depășit pe rusul Nikita Cernousov (22,83) și pe israelianul Martin Kartavi (22,92).

David Popovici a impresionat o lume întreagă cu perfermanțele sale. Președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, prezentă la competiția de la Roma, s-a arătat entuziasmată de rezultatele tânărului sportiv.

A uluit întreaga lume! Nu există senior care participă în probele de 100 m și 200 m liber la Jocurile Olimpice, să nu fi auzit în aceste zile de performanțele lui David Popovici. Povestea lui este una lungă, dar David nu a venit zilele acestea în performanța mondială.

El a început de acum doi ani, de când a câștigat trei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde a fost declarat sportivul competiției. Dar, fiind foarte mic, nu prea a fost băgat în seamă de oamenii din afara acestui sport”, a spus Camelia Potec la Digi Sport.

David Popovici, inca o medalie de aur
David Popovici, inca o medalie de aur

David Popovici, cel mai tânăr membru al delegației României la JO de la Tokyo

Acum 21 de ani, o altă sportivă din România atrăgea atenția întregii lumi, după un parcurs similar cu cel al lui David Popovici. Diana Mocanu a reușit să obțină trei medalii de aur la Campionatul European de natație pentru juniori din Franța, respectiv la probele de 100 m spate, 200 m fluture și 200 m mixt. După doar câteva luni, tânăra din Brăila avea să devină dublă campioană olimpică la Sydney.

David Popovici va participa și la Jocurile Olimpie de la Tokyo, fiind cel mai tânăr membru al delegației României care se va deplasa în capitala Japoniei.

România a ocupat locul 6 la Campionatul European de natației pentru Juniori de la Roma, în clasamentul pe medalii, cu patru distincții. Țările care au urcat pe podium au fost Rusia, Italia și Marea Britanie.

Urmăriți Impact.ro și pe