România, calificată în finala la înot de la Jocurile Olimpice. Robert Glință și David Popovici speră la o medalie

Iancu Andreea, Anca Manolica 26.07.2021, 08:06
România, calificată în finala la înot de la Jocurile Olimpice. Robert Glință și David Popovici speră la o medalie

Vin vești bune de la Tokio pentru echipa națională de sportivi, după ce România, reprezentată la două probe importante de înot, a fost calificată în finala de la Jocurile Olimpice. Cei doi români, Robert Glință și David Popovici, au reușit să intre în finală în această dimineață, după ce au obținut un timp bun, în proba de 100 de metri spate și respectiv 200 de metri liber. Astfel, Robert și David speră să includă în palmaresul lor câte o medalie de la Tokio.

România, calificată în finala la înot. Ce performanțe au atins Robert Glință și David Popovici la Jocurile Olimpice de la Tokio

Românii au avut emoții în această dimineață, în timp ce la Jocurile Olimpice de la Tokio aveau loc două probe importante pentru sportivii noștri. Robert Glință, reprezentantul țării noastre care s-a înscris la cursa de 100 de metri spate la Olimpiadă, a reușit să se califice la mustață în finală. Sportivul a obținut un timp de 53.20 secunde, încheiând prima semifinală pe locul 4.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a ajuns la finalul cursei la aproximativ o secundă de Ryan Murphy, cel care deține recordul mondial și care a avut cel mai bun timp al semifinalelor. Astfel, România este calificată în finala la înot de la Jocurile Olimpice 2021. Totodată, o performanță notabilă a reușit și colegul său, David Popovici, considerat puștiul-minune al înotului românesc, după recordul bătut la Roma.

Clasamentul la proba de înot 100 de metri spate

  1. Ryan Murphy (USA) – 52.24
  2. Kliment Kolesnikov (ROC) – 52.29
  3. Mitch Larkin (AUS) – 52.76
  4. Thomas Ceccon (ITA) – 52.78
  5. Evgeny Rylov (ROC) – 52.91
  6. Xu Jiayu (CHN) – 52.94
  7. Hugo Gonzalez (ESP) – 53.05
  8. Robert Glință (ROU) – 53.20

Finala probei de 100 de metri spate va avea loc marți dimineață, de la 4:59, ora României.

România este calificată în finala la înot de la Jocurile Olimpice după performanțele lui Robert Glință și David Popovici
Robert Glință (stânga) și David Popovici (dreapta), cei doi sportivi români din finala la înot de la Tokio

David Popovici, cel mai tânăr înotător de la Olimpiadă, e în finală la 200 de metri liber

Încă de la vârsta de 14 ani, David Popovici era considerat a fi cel mai rapid înotător, având în vedere experiența sa de sportiv. Acesta a uimit însă recent, când a reușit performanța de a câștiga trei medalii de aur în probe individuale și o medalie de argint în proba de ștafetă 4 x 100 de metri liber la Campionatele Europene de Natație. Cu un astfel de start, sportivul român spera măcar la o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio. Anii de muncă i-au adus însă un loc în finală, acolo unde poate să țintească chiar și la o medalie.

Deși a pornit cu gândul să se califice la probele de la Tokio, în încercarea de a acumula experiență pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, David Popovici a reușit să ajungă în finală la proba de 200 de metri liber. Tânărul român a terminat cursa pe locul al doilea în prima semifinală, după rusul Martin Malyutin, și astfel se clasează pe locul al șaptelea ca timp, în cursa pentru medalii. Finala probei de 200 de metri liber va avea loc marți dimineață, de la ora 4:43, ora României.

Clasamentul la proba de 200 de metri liber

  1. Duncan Scott (GBR) – 1:44.60
  2. Kieran Smith (USA) – 1:45.07
  3. Danas Rapsys (LTU) – 1:45.32
  4. Tom Dean (GBR) – 1:45.34
  5. Martin Malyutin (ROC) – 1:45.45
  6. Hwang Sunwoo (KOR) – 1:45.53
  7. David Popovici (ROU) – 1:45.68
  8. Fernando Scheffer (BRA) – 1:45.71
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...