Popeyes sau KFC? Locul de muncă unde angajații câștigă cel mai bine. Se poate ajunge și la 5.000 de lei pe lună

Andra Daoud 09.08.2022, 15:19
Popeyes sau KFC? Locul de muncă unde angajații câștigă cel mai bine. Se poate ajunge și la 5.000 de lei pe lună

Popeyes, un lanț american de fast food, se pregătește să deschidă două noi restaurante în România. În plus, urmează să angajeze în jur de 50 de persoane, casieri și lucrători în bucătărie, atât pentru unitățile noi, cât și pentru cele inaugurate deja. Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă trebuie să știe ce salarii oferă fast food-ul american, în comparație cu altele prezente de ani buni pe piața noastră, precum KFC, spre exemplu.

Cât poate câștiga lunar un angajat Popeyes

Popeyes este un fast food american intrat relativ recent pe piața românească. Are restaurante deschise în Băneasa Shopping City și Park Lake și urmează să mai deschidă unul în AFI Cotroceni, precum și unul în cartierul Drumul Taberei. Asta înseamnă că Popeyes va angaja în perioada următoare în jur de 50 de persoane, atât pentru prepararea mâncărurilor, cât și pentru servirea clienților.

Angajatorul oferă salarii de 3.000 de lei pe lună, pentru un angajat cu normă întreagă, venitul fiind împărțit astfel: 2.400 de lei pe lună salariu net, la care se adaugă tichete de masă.

„Împreună cu managerul tău vei fi o gazdă bună și vei crea cea mai bună experiență pentru clienții Popeyes. Vei interacționa cu oaspeții și te vei asigura că primesc tot ce au nevoie, oferindu-le mâncare proaspăt pregătită și de cea mai bună calitate; vei ajuta la menținerea standardelor de calitate și igienă alimentară în bucătăria Popeyes (…) vei pregăti produsele după o rețetă unică, din Louisiana.”, se arată în anunțul de recrutare.

Candidații care au cel puțin un an experiență și știu să lucreze la calculator pot primi venituri lunare de 3.400 sau 3.500 de lei (salariu și tichete de masă), pentru un program de lucru cuprins între 8 și 11 ore, ce poate fi planificat în ture.

Popeyes sau KFC? Locul de munca unde angajatii castiga cel mai bine. Se poate ajunge si la 5000 de lei pe luna
Popeyes urmeaza sa deschida doua noi restaurante in Bucuresti

Ce salarii au angajații KFC

Printre posturile puse la bătaie de Popeyes se numără și unul de specialist IT, cu cel puțin un an experiență în domeniu, care poate câștiga un salariu cuprins între 4.500 și 5.000 de lei pe lună. Candidatul trebuie să cunoască infrastructură IT și rețelistică, SQL și Oracle. De asemenea, sunt necesare cunoștințe de limba engleză, precum și permis de conducere categoria B.

Prin comparație, KFC oferă, pentru pozițiile de Personal Restaurant (casier, lucrător bucătărie, curier, asistent instruire), veniturile nete (conținând salariu net, tichete de masă și bonus de performanță acordat conform criteriilor interne), salarii începând de la 2.600 lei net/lună, pentru o normă de 8 ore/zi, pentru un program de 5 zile pe săptămână. În cazul unui manager, veniturile nete (conținând salariu net, tichete de masă și bonus de performanță acordat conform criteriilor interne) pot ajunge începând de la 4.150 lei net/lună.

Popeyes a intrat abia în 2022 pe piața de la noi, primul restaurant fiind deschis în luna aprilie a acestui an, în Băneasa Shopping City. La finalul lunii iunie a fost deschis și al doilea fast food, în Park Lake, și urmează inagurarea celor din AFI Cotroceni și din Drumul Taberei.

Urmăriți Impact.ro și pe