Ce a făcut un bărbat la examenul pentru permisul auto. Polițiștii l-au picat pe loc

Dumitrică Roxana 08.08.2022, 22:49
Ce a făcut un bărbat la examenul pentru permisul auto. Polițiștii l-au picat pe loc

Un bărbat de 60 de ani din județul Dolj s-a prezentat la proba pentru obținerea permisului de conducere, categoria C, mirosind puternic a alcool.

Ce alcoolemie avea bărbatul

Un poliţist examinator din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj a constatat că un candidat cu vârsta de 60 ani, din comuna Perişor, judeţul Dolj, emana halenă alcoolică în timpul examinării practice pentru obţinerea permisului de conducere categoria C”, informează Prefectura Dolj.

Polițistul examinator a cerut să fie testat. Rezultatul  a fost unul şocant 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Candidatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice și anunțat, pe loc, că a picat examenul.

Un sofer din Galati a fost depistat cu o alcoolemie enorma
Un sofer din Galati a fost depistat cu o alcoolemie enorma

Ce sancţiuni riscă cei care conduc sub influenţa alcoolului

Potrivit dispozițiilor alin. (1) ale art. 336 Cod penal, persoana care conduce pe drumurile publice a unui vehicul și care se află sub influența alcoolului cu îmbibația alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, va fi sancționată penal cu pedeapsa închisorii de la unu la 5 anu sau cu pedeapsa amenzii.

De asemenea, potrivit alin (2) ale art. 336 Cod penal, cu aceeași pedeapsă, anume pedeapsa închisorii de la unu la 5 ani sau cu pedeapsa amenzii, se sancționează și persoana, aflată sub influența substanțelor psihoactive, care conduce care conduce un vehicul pe drumurile publice.

Atenție! Art. 336 Cod penal prevede o variantă specială pentru persoanele care efectuează transport public de persoane, persoane care efectuează transport de substanțe sau de produse periculoase ori persoane care se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere.

În această ultimă situație, persoanele care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive sunt sancționate penal, iar pedeapsa prevăzută de lege este pedeapsa închisorii de la 2 la 7 ani.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe