Poluare masivă în Portul Constanța Sud Agigea. Ce s-a găsit în bazin

Poluare masivă în Portul Constanța Sud Agigea. Ce s-a găsit în bazin

Poluare masivă în Portul Constanța Sud Agigea. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, au identificat două pete de culoare neagră în bazinul Portului Constanța, ceea ce a dus autoritățile cu gândul că ar fi vorba de de o încălcare a prevederilor legale cu privire la protecţia mediului.

Poluare masivă în Portul Constanța Sud Agigea

Incidentul s-a petrecut în cursul serii, iar descoperirea a fost făcută în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral Constanța. Aceștia s-au deplasat în dana 94 a Portului Constanța și ajunsă la fața locului, echipa a descoperit pe luciul apei, în imediata apropiere a unei barje, două pete de culoare neagră. Nava aparține unei firme româneşti şi este încărcată cu cărbune vrac.

Ajunsă la faţa locului, echipa a descoperit pe luciul apei, în imediata apropiere a unei barje, două pete de culoare neagră. Nava aparţine unei firme româneşti şi este încărcată cu cărbune vrac. Existând suspiciuni că s-au încălcat prevederile legale cu privire la protecţia mediului, au fost prelevate patru probe de apă, şi o probă din marfa vrac încărcată pe barjă, pentru continuare verificărilor, găsim notat în comunicatul Gărzii de Coastă.

Poluare masiva in Portul Constanta Sud Agigea
Poluare in Portul Constanta Sud Agigea

Pentru că existau suspiciuni că s-au încălcat prevederile legale cu privire la protecţia mediului, specialiștii au prelevat patru probe de apă, și o probă din marfa vrac încărcată pe barjă, pentru continuare verificărilor. Probele au fost trimise spre analiză la un laborator specializat și acreditat în astfel de operațiuni.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de protecția mediului. De asemenea, au fost înștiințați și reprezentanții Autorității Navale Române, astfel că cel mai probabil comandantul navei va suporta și o amendă din partea acestei instituții.

Urmăriți Impact.ro și pe