Polițistul care a omorât o fată în București nu avea permis de România. „El nu s-ar fi aflat în misiune”, susține Parchetul

Elena Avramescu 14.01.2022, 16:17
Polițistul care a omorât o fată în București nu avea permis de România. „El nu s-ar fi aflat în misiune”, susține Parchetul

Polițiștul care a accidentat cu mașina două minore, și a ucis-o pe una dintre ele, pe trecerea de pietoni, ieri, în București, nu se afla în misiune în timpul incidentului și nu avea semnalele acustice pornite, ci doar pe cele luminoase, a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Radu Călin.

Polițistul care a omorât o fată în București nu avea permis de România

„La acest moment de administrează mijloacele de probă pentru stabilirea întregului cadru procesual și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte”, a spus Radu Călin.

Se pare că polițistul de la secția 5 din Capitală, care a ucis o fată pe o trecere de pietoni, are 27 de ani și conducea mașina cu un permis emis de Marea Britanie. După ce a produs accidentul mortal, agentul de poliție a împins-o cu piciorul pe fata cea și-a pierdut viața, motivând ulterior că a vrut să verifice dacă fata mai trăiește, după cum au spus martorii.

Mama fetiței de 11 ani care a supraviețuit accidentului a spus că cele două fete au grăbit pasul, în momentul în care au văzut mașina polițistului, care se apropia în viteză. Însă șoferul nu a frânat, ci le-a lovit în plin.

Gest aiuritor făcut de polițistul care a lovit două fetițe cu mașina
Accident auto in Bucuresti

„Ca orice mamă am întrebat-o în primul rând cum se simte și apoi cum s-a întâmplat. Și mi-a explicat copilul: ”Mami, ne-am asigurat de nu știu câte ori, stânga-dreapta. Nu venea nicio mașină. Am coborât pe trecerea de pietoni. Raisa se ținea de mine”. Se țineau una de cealaltă, de fapt.

Am ajuns aproape de trecerea de pietoni și la un moment dat a văzut că venea acest individ cu o viteză destul de mare pentru zona respectivă și pentru faptul că se apropia de trecerea de pietoni.

Copilele atunci au grăbit pasul ca să ajungă pe trotuar și l-au văzut cum a accelerat și mai tare. Pe fetița mea a lovit-o și a aruncat-o pe burtă pe trotuarul celălalt, iar de Raisa nu mai știa”, a povestit femeia, potrivit Antena 3.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 13:30, atunci când Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.

Agentul de poliție, ce se afla la volan, fiind polițist încadrat în anul 2017, a reușit să surprindă și accidenteze extrem de grav două minore care erau angajate în traversarea străzii. Din păcate, una dintre ele, în vârstă de 13 ani a murit, iar cealaltă, în vârstă de 11 ani, a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital.

Urmăriți Impact.ro și pe