Polițiștii, hotărâți să nu mai dea amenzi. Liderul sindicatului Europol a explicat de ce s-a luat această decizie

Ana Anitoiu / 07.01.2021, 17:11
Polițiștii, hotărâți să nu mai dea amenzi. Liderul sindicatului Europol a explicat de ce s-a luat această decizie

Polițiștii sunt hotărâți să nu mai dea amenzi, chiar dacă vor constata încălcări ale legii. Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a explicat de ce s-a luat această decizie și a precizat de când va fi aplicată. El a spus și ce urmează să se schimbe în privința persoanelor care se află în izolare sau în carantină la domiciliu, după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

De ce sunt hotărâți polițiștii să nu mai dea amenzi

Potrivit liderului sindicatului Europol, polițiștii s-au hotărât să nu mai dea amenzi pentru că nu au beneficiat de măsuri compensatorii, în ciuda expunerii lor, în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, aceasta este forma în care ei aleg să protesteze față de ”bătaia de joc” la care au fost supuși.

”În 31 decembrie a fost un protest și protestele vor continua. Colegii noștri nu mai sunt dispuși să accepte bătaia de joc la care au fost supuși. De luni, 11 ianuarie, vom apela la foarte multe avertismente, vom fi foarte înțelegători cu cei care încalcă legea”, a spus Cosmin Andreica, potrivit realitatea.net.

Politistii, hotarati sa nu mai dea amenzi. Liderul sindicatului Europol a explicat de ce s-a luat aceasta decizie
Cosmin Andreica

Ce se va schimba pentru persoanele cu coronavirus aflate în izolare sau carantină

De asemenea, Cosmin Andreica a explicat că polițiștii vor începe să dea avertismente scrise și verbale, iar în următoarea săptămână vor refuza să mai facă ore suplimentare. În plus, agenții de poliție nu vor mai accepta să meargă să verifice la domiciliu persoanele infectate cu noul coronavirus, mai ales că nu aveau aceste responsabilități în fișa postului. În prezent, în țară, 26.961 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt în izolare la domiciliu, iar 8.620 de persoane se află în izolare instituționalizată. Alte 40.651 de persoane sunt în carantină la domiciliu, iar 65 de persoane, în carantină instituționalizată.

”Dacă nu vom ajunge la un acord, vom rămâne pe perioadă nedeterminată în ultima formă de protest din 25 ianuarie, pe care o vom pune în aplicare, respectiv ne vom prezenta la serviciu și nu vom mai manifesta rol activ de a acționa în zona de responsabilitate, ci vom interveni doar la apelurile de urgență 112”, a mai spus Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Câte amenzi au fost date, marți, în legătură cu nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 6 ianuarie, 4.948 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 886.420 de lei, unor persoane care au încălcat măsurile ce au fost impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. În plus, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.951 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19), dintr-un total de 31.393 de teste ce au fost efectuate. Astfel, bilanțul, de la începutul pandemiei de coronavirus în România, a ajuns la 658.958 de cazuri de persoane infectate. În total, până acum, 591.596 de pacienți au fost declarați vindecați. Pe de altă parte, alte 111 de persoane cu COVID-19 au decedat, bilanțul negru urcând până la 16.410 de decese. În spitalele din țară, numărul total de pacienți internați cu această boală este de 8.846. Dintre aceștia, 1.106 sunt internați în secții de anestezie și terapie intensivă (ATI).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI