Cum s-a terminat conflictul dintre polițiști și IPS Teodosie, după slujba de Anul Nou cu 100 de oameni. Deznodământ complet neașteptat

Stan Filon 01.01.2021, 17:45
Cum s-a terminat conflictul dintre polițiști și IPS Teodosie, după slujba de Anul Nou cu 100 de oameni. Deznodământ complet neașteptat

IPS Teodosie a încălcat din nou regulile impuse de Guvernul României în pandemia de coronavirus. Arhiepiscopul Tomisului a ținut slujba de Anul Nou la care au participat peste 100 de persoane, contrar recomandărilor Patriarhiei Române.

S-a aflat cum s-a terminat conflictul dintre polițiști și IPS Teodosie, după slujba de Anul Nou

IPS Teodosie a trecut peste toate recomandările Guvernului, Patriarhiei și Poliției Constanța și a oficiat slujba de Anul Nou la care au participat peste 100 de oameni, după ora 23:00, când circulația este interzisă. Arhiepiscopul Tomisului a scăpat însă și de această dată de mâna legii.

”Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța (IPJ).

S-a aflat cum s-a terminat conflictul dintre politisti si IPS Teodosie, dupa slujba de Anul Nou
S-a aflat cum s-a terminat conflictul dintre politisti si IPS Teodosie, dupa slujba de Anul Nou

”Scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni”

Pe lângă enoriași, la slujbă au participat și 12 polițiști și jandarmi, care însă nu au dat sancțiuni, ci doar avertismente verbale. Abia vineri seara, de la ora 20.00, municipiul Constanța iese din carantină. Oamenii legii susțin că i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic, notează Mediafax.

”Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, se mai arată în informarea poliției.

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului a avut loc la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, a început puțin după ora 23 și a durat două ore. Asta în condițiile în care circulația după ora 23 este interzisă. La Slujba de Anul Nou au participat aproximativ 100 de credincioși,

Urmăriți Impact.ro și pe