Politicianul care vizează fotoliul lui Klaus Iohannis la prezidențiale. A spus-o clar: „E un scenariu nu exclus, dar nu unul simplu”

Stan Filon 16.03.2023, 09:56
Politicianul care vizează fotoliul lui Klaus Iohannis la prezidențiale. A spus-o clar: „E un scenariu nu exclus, dar nu unul simplu”

A apărut primul politician care vizează fotoliul lui Klaus Iohannis! Vorbim despre nimeni altul decât Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, care speră ca liberalii să se țină de cuvânt atunci când vine vorba despre rotativa guvernamentală. Tot președintele PSD a spus și ce va face Nicolae Ciucă, după ce nu va mai fi premier.

Politicianul care vizează fotoliul lui Klaus Iohannis la prezidențiale

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a vorbit recent despre ce se va întâmpla după rotativa guvernamentală, când funcția de premier va fi preluată de PSD. Marcel Ciolacu a spus că premierul Nicolae Ciucă vrea să devină președinte al Senatului. Liderul PSD a declarat că premierul Ciucă „nu dorește să se mai întoarcă ministru al apărării” după rotativă.

„Din câte cunosc eu și din discuțiile avute cu Nicolae Ciucă, domnia sa dorește să meargă președintele Senatului. Îmi asum ce v-am spus, vă spun ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Domnul prim-ministru nu cred că dorește să se mai întoarcă ministru al Apărării. Ar fi și o debalansare a forțelor, fiindcă eu sunt președintele PSD, domnia sa este președintele PNL. S-ar crea un disconfort și în PNL și în PSD, deci e un scenariu aruncat pe piață, dar nu este un scenariu probabil”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Politicianul care vizeaza fotoliul lui Klaus Iohannis la prezidentiale
Politicianul care vizeaza fotoliul lui Klaus Iohannis la prezidentiale

Marcel Ciolacu speră ca colegii de la PNL să se țină de cuvânt și să aibă loc rotativa guvernamentală

Marcel Ciolacu a aruncat și câteva săgeți către colegii de guvernare de la PNL, despre care speră că se vor ține de cuvânt, iar rotația la guvernare să aibă loc.

„În acest moment, avem un protocol pe care îl respectăm, asta nu înseamnă că suntem strâmtorați politic într-un anumit cadru. Avem un protocol și-l vom respecta. În funcție de evaluarea prim-ministrului… V-am dat un exemplu, cu ministerul afacerilor europene, care, din punctul meu de vedere ar trebui să existe în componența guvernamentală, scoțând sau făcând o reducere a unuia sau a două ministere. Cred că aceste discuții vor avea loc în coaliție și sunt normale. Rotația, în schimb, va avea loc, suntem oameni de onoare, cred că asta așteaptă și românii de la noi după 32 de ani de democrație post-decembristă, să învățăm să ne ținem și noi de cuvânt, nu numai românii și vom merge mai departe cum este mai eficient pentru România. Nu este un guvern al coaliției, este un guvern al României. Orice ministru, de la orice formațiune, devine un ministru al Guvernului României”.

Candidați comuni PSD-PNL?

Liderul PSD a spus că nu a purtat discuții cu PNL legate de viitoarele alegeri și nu s-a convenit dacă vor avea candidați comuni. Despre candidatura sa la prezidențiale, liderul PSD a spus: „E un scenariu nu exclus, dar nu unul simplu”.

„Nu am avut discuții cu PNL de a avea candidați unici la București sau în alte părți. Îmi mențin părerea: văd această colaborare și în 2024 (n.r.: cu PNL). E foarte greu când în campania electorală să mergi separat iar apoi să mergi mai departe”, a spus Ciolacu, în privința alianței cu PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...