Vești bune pentru români: în ce stadiu e autostrada Brașov-Bacău

Luiza Moldovan 26.05.2020, 11:03

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța, la sfârșitul săptămânii trecute, că a semnat contractul de servicii “Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”. Vorbim de un contract în valoare de 20 de milioane de lei.

Stadiul Autostrăzii Brașov – Bacău

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

„Contractul în valoare de 20 mil. lei, fără TVA a fost semnat cu Asocierea Search Corporation S.R.L. & Primacons Group S.R.L”, precizează CNAIR. Durata contractului este de 30 luni, din care: 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate, opt luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuţie; patru luni pentru acordarea serviciilor de asistenţă tehnică cu privire la procesul de achiziţie a contractului/lor de lucrări şi pentru obţinerea finanţării aferente lucrărilor”.

Potrivit economica.net, contractul în valoare de 20,09 milioane de lei, fără TVA a fost semnat cu Asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL .

Durata contractului este de 30 luni, din care:

– 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,

– 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție

– 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică cu privire la procesul de achiziție al contractului/lor de lucrări și pentru obținerea finanțării aferente lucrărilor.

Această autoatradă face parte dintr-un proiect de o anvergură mai mare, menit să lege Transilvania de Moldova
Această autoatradă face parte dintr-un proiect de o anvergură mai mare, menit să lege Transilvania de Moldova

Una dintre cele mai așteptate autostrăzi

Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău.

Autostrada Brașov – Bacău este una dintre cele mai așteptate autostrăzi, pentru că va lega două regiuni de impportanță capitală a țării – Ardealul de Moldova. Discuțiile despre aceastăș autostradă durează de ani de zile, negocierile ba au fost, ba n-au fost, tot timpul s-au găsit motive ca aceasta să nu se facă.

După contractul de fezabilitate urmează construirea propriu-zisă, despre care nimeni nu știe nimic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI