PNL îl susţine pe Florin Cîțu. Rareș Bogdan a spus clar: “Este exact acel premier de care România are nevoie”

Ana Anitoiu 14.04.2021, 22:50
PNL îl susţine pe Florin Cîțu. Rareș Bogdan a spus clar: “Este exact acel premier de care România are nevoie”

PNL îl susţine pe Florin Cîțu, după ce Alianța USR PLUS a anunțat că nu îl va mai sprijini în urma deciziei sale de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Prim-vicepreședintele partidului, Rareș Bogdan, a spus clar că la conducerea Guvernului se află prim-ministrul de care România are nevoie, explicând motivul.

Rareș Bogdan, despre faptul că Florin Cîțu a rămas fără susținerea USR-PLUS: ”Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri”

Rareș Bogdan a criticat Alianța USR PLUS pentru decizia de a nu-l mai susține pe Florin Cîțu, după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. Prim-vicepreședintele PNL a precizat că trebuie să primeze interesul național și că prim-ministrul are dreptul să-și schimbe echipa.

“Trebuie să primeze interesul național al României. Noi suntem într-o situație complicată din punct de vedere al pandemiei, al sistemului de sănătate și o situație complicată geo-politic și economic. Putem exploata momentul post-pandemie sau putem să îl ratăm. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul. Cred că au greșit când au gândit acest lucru. Premierul este unul singur și are atribute depline în a-și schimba echipa guvernamentală atunci când un om nu mai poate să facă parte din această echipă”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

PNL il sustine pe Florin Citu. Rares Bogdan a spus clar:
Florin Citu

Rareș Bogdan: ”Florin Cîțu este premierul de care are nevoie România”

De asemenea, Rareș Bogdan a dat asigurări că președintele Klaus Iohannis nu are de gând să îl schimbe pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru. El a precizat că actualul premier este cel de care are nevoie România în această perioadă pentru a reuși o relansare economică. În plus, liberalul a spus că prim-ministrul nu a greșit.

“Florin Cîțu este premierul nostru, este, în 31 de ani, premierul care înțelege și știe și macro economie, și relații economice internaționale, și micro-economie. Și este exact acel premier de care România are nevoie pentru a relansa economic și pentru a juca rolul și pe fondul investițiilor venite dintre UE și geo-strategic, în această parte a lumii și Europei. Nu se pune problema schimbării premierului. Nu a făcut altceva decât să își folosească drepturile constituționale pe care le are”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: ”Nu se pune problema nici ca USR-PLUS să părăsească guvernarea”

Totodată, Rareș Bogdan a spus că nu se pune problema nici ca USR-PLUS să părăsească guvernarea, la fel cum nu se pune problema ca PNL să-l înlocuiască pe Florin Cîțu. El a atras atenția asupra faptului că un ordin legat de carantinarea localităților a fost publicat fără ca prim-ministrul să știe.

“Ultimele 72 de ore ne-au arătat două momente care au creat rumoare și tensiune. Este vorba de momentul în care premierul, cu unul dintre miniștri aflați în subordinea sa, au făcut conferință de presă în același timp. Și evenimentul nedorit de aseară, când un ordin foarte important legat de carantinarea localităților, a fost publicat fără știința premierului. Nu se pune problema nici ca USR-PLUS să părăsească guvernarea. Am mare încredere în liderii USR și PLUS. Am mare încredere că vor reuși împreună să facă ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă românii. Pe noi ne-au unit românii. Și dorința de a face în această țară o reforma reală. Vă asigur că președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu. Este o susținere totală de care se bucură din partea președintelui României.”, a mai spus Rareș Bogdan.