PNL, aproape de o nouă colaborare cu USR: ‘A doua oară o s-o facem mai bine’

Elena Avramescu 02.05.2022, 11:40
PNL, aproape de o nouă colaborare cu USR: ‘A doua oară o s-o facem mai bine’

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a acordat recent un interviu pentru Digi FM udne a spus că are în plan ca PNL să colaboreze în viitorul apropiat cu USR, prin prisma faptului că alianța cu PSD a fost din punctul său de vedere un compromis, a notat Agerpres.

Argumentele lui Florin Cîțu cu privire la o nouă colaborare cu USR

„Pentru mine, cu PSD a fost un compromis. Nu era ceva ce era natural şi poate de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine această coaliţie nu e naturală. După trei ani de măsuri antieconomice şi antiromâni, putem acum să stăm la masă cu aceeaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel?! Şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie. Dar este o decizie a PNL. Sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face.

Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD, pentru că mi se părea că orice măsură venea din partea PNL nu era susţinută. În ultimii 5 ani, PNL a fost cel care a livrat creştere economică, venituri la buget şi a eliminat taxe, nu PSD. Dacă cineva avea ascendent în modul în care administrezi o economie în criză era PNL şi, totuşi, în această coaliţie, orice măsură venea din partea PNL sau a mea era sabotată”, a afirmat fostul lider al liberalilor.

Se pare că fostul premier a decis să rupă forțat alianța dintre PNL și USR, dar în prezent spune că din acea perioadă a învățat „foarte mult”, deoarece maturitatea politică nu era deplină la niciunul dintre parteneri, şi speră astfel ca această colaborare să fie reluată cât de curând.

Iata se ce Florin Citu nu a mers in Ucraina alaturi de Ciolacu si Ciuca
Florin Citu

„Era complicat cu USR. Şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri. Cred că a doua oară o s-o facem mai bine amândoi. Dacă nu încerci şi nu greşeşti şi nu ai putea să o iei din nou de la capăt. Românii au arătat, prin votul din 2020, că doresc dreapta la putere. Acum e clar că maturitatea politică poate, şi la unii, şi la alţii, nu era la cele mai înalte cote, dar am învăţat din această experienţă. Eu am învăţat foarte mult. M-am dus la USR să refac coaliţia. Cred că şi USR a învăţat. Poate în viitorul apropiat vom putea din nou”, a mai spus Cîţu, potrivit sursei citate.

Florin Cîțu a ținut să mai spună că are o „relaţie foarte bună” cu şeful statului deoarece există o relaţie de parteneriat între PNL şi Klaus Iohannis.

„Eu mi-am dat demisia când am văzut că s-a creat un anumit val, deşi s-au folosit în partid şi informaţii false, atunci când s-a încercat să se strângă nişte semnături. Peste asta trece. Este această obsesie că puterea este la premier şi premierul trebuie să fie preşedintele partidului. Asta este una dintre explicaţii. Problema este că asta funcţionează când eşti sigur că ai un premier 4 ani, pentru că apoi apar şi alte probleme”.

În plus, se pare că are „puterea” să revină în politică „la vârf, în Executiv”, însă acest lucru depinde şi de poporul român.

Urmăriți Impact.ro și pe