PSD amenință cu ieșirea de la guvernare. Liderul PSD se simte “condamnat” în coaliție

Gabriela del Pupo 05.01.2022, 09:49
PSD amenință cu ieșirea de la guvernare. Liderul PSD se simte “condamnat” în coaliție

Tensiuni în coaliția de guvernare încă din primele săptămâni, se pare că PSD nu este dispus să guverneze în orice condiții și liderul Marcel Ciolacu își face ascultată vocea prin declarațiile pe care le face în spațiul media. Liderul PSD spune că este dispus să renunțe la coaliția proaspăt formată pentru a implementa certificatul Covid,

“PSD îşi vede de drumul lui, ne întoarcem la votul românilor”

Liderul PSD a precizat că introducerea certificatului Covid a fost o temă care a ținut agenda publică luni de zile dar că nu va acționa împotriva votului majoritar pe care l-a obținut la alegerile parlamentare din 2020. Avertizarea transmisă de Marcel Ciolacu liberalilor vine după ce deputatul PNL Gabriel Pirtea l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că este înconjurat de o grupare puternică ce se opune introducerii Certificatului verde la locul de muncă şi i-a cerut să lase decizia în mâna Institutului de Sănătate Publică şi a Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătății.

“Eu nu voi intra împreună cu colegii mei într-o astfel de abordare, într-o coaliție care a funcționat cum a funcționat PNL cu USR. Dacă îşi doresc o astfel de abordare colegii mei, şi nu o abordare cu responsabilitate, PSD îşi vede de drumul lui, ne întoarcem la votul românilor” a precizat liderul PSD.

Marcel Ciolacu compara PSD si PNL cu rivalitatea dintre Steaua si Dinamo

“Această coaliție este condamnată să reziste până în 2024”

Liderul PSD recunoaște compromisul făcut înainte de formarea coaliției de guvernare dar își asumă totodată responsabilitatea actului de guvernare.

“Dacă cineva vrea să ducă această coaliție – eu nu cred că în acest moment ne permitem să o ducem spre un joc politic și să încercăm să măsurăm partidele după sondaje și anumite șmecherii. Eu nu intru în acest joc şi vreau să fiu foarte bine înțeles: această coaliție este condamnată să reziste până în 2024”, spune  Marcel Ciolacu.

Declarațiile vin în contextul în care specialiștii estimează până la 25.000 de cazuri pe zi și introducerea certificatului Covid ar putea împiedica procesul de răspândire a virusului atât în varianta Omicron cât și în varianta Delta, încă foarte răspândită în Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe