Planurile Moscovei în Ucraina, date peste cap de Occident. „Împiedică Rusia să finalizeze rapid ofensiva”

Beatrice Dumitru 05.05.2022, 14:34
Planurile Moscovei în Ucraina, date peste cap de Occident. „Împiedică Rusia să finalizeze rapid ofensiva”

Ajutorul militar acordat de Occident Ucrainei și informația potrivit căreia armata ucraineană a ucis mai mulți generali ruși de top datorită informațiilor primite de la Statele Unite, provoacă furie la Kremlin. Moscova a spus că din aceste motive nu își poate îndeplini mai repede obiectivele pe câmpul de luptă din fosta țară sovietică.

Rusia acuză Occidentul

Occidentul a sărit în ajutorul Ucrainei după ce Vladimir Putin a declanșat războiul, iar marile puteri ale lumii susțin armata Kievului cu armament și informații secrete pentru a putea face față trupelor ruse. Moscova a reacționat și a acuzat că Occidentul că în acest fel prelungește conflictul.

Ajutorul militar și informațional acordat de Occident Ucrainei împiedică Rusia să își finalizeze rapid ofensiva în Ucraina, a declarat Kremlinul, adăugând că până la urmă își va îndeplini toate obiectivele în țara vecină, pe care a invadat-o la sfârșitul lunii februarie.

Planurile Moscovei în Ucraina, date peste cap de Occident. „Împiedică Rusia să finalizeze rapid ofensiva”
Armata Rusiei nu și-a îndeplinit niciun obiectiv în Ucraina.

Statele Unite, Regatul Unit, NATO în ansamblu împărtășesc în mod constant date și informații cu forțele armate ucrainene. Combinate cu furnizarea de arme, aceste acțiuni nu permit finalizarea rapidă a ofensivei Rusiei în Ucraina”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Le Figaro.

„Armata rusă știe ce are de făcut”

Dmitri Peskov a făcut referire la un material publicat de The New York Times, conform căruia Statele Unite au furnizat informații cruciale armatei ucrainene care au ajutat-o să ucidă mai mulți genarali rusi, identificând locația cartierului general militar mobil al Moscovei. Oficialii de la Kiev au declarat că au ucis de la începerea războiului aproximativ 12 generali în prima linie.

Armata noastră este foarte conștientă de faptul că Statele Unite, Marea Britanie și NATO în ansamblu transmit în mod constant informații și alte parametri forțelor armate ucrainene”, a afirmat oficialul de la Kremlin.

Întrebat ce măsuri ar putea lua Rusia ca răspuns, Dmitri Peskov a spus: „Desigur, armata rusă face tot ce este necesar în această situație”.

La începutul acestei săptâmâni, președintele Franței Emmanuel Macron a purtat o discuție telefonică cu Vladimir Putin despre războiul din Ucraina, în timpul căreia liderul de la Kremlin i-a transmis că Occidentul trebuie să înceteze să mai furnizeze arme Kievului.

Occidentul ar putea ajuta la oprirea acestor atrocități, exercitând o influență adecvată asupra autorităților de la Kiev, precum și prin oprirea furnizării de arme către Ucraina”, i-a spus Putin lui Emmanuel Macron.

Rusia a acuzat Occidentul că a purtat un război proxy împotriva sa prin înarmarea Ucrainei. SUA au oferit ajutor militar Kievului în valoare de 3,4 miliarde de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...