Planul secret al lui Vladimir Putin în Ucraina. „În Rusia există acum un cult al morții”

Anca Manolica 22.01.2023, 08:13
Planul secret al lui Vladimir Putin în Ucraina. „În Rusia există acum un cult al morții”

Putin, un nou plan de atac. Ucraina se pregătește intens pentru o nouă ofensivă majoră care ar putea începe în săptămânile viitoare. Asta spune unul dintre cei mai apropiați oameni ai președintelui Zelenski și se așteaptă ca armata rusă să încercuiască țara cu un atac simultan pe trei fronturi.

Cum ar putea Rusia ataca Ucraina pe trei fronturi

Rustem Umerov, un membru al echipei de negociatori cu Rusia, a declarat că Moscova s-ar putea pregăti pentru o nouă ofensivă. El a spus că Ucraina este amenințată din mai multe direcții, dar nu a dat detalii cu privire la locurile de unde ar putea veni atacurile.

„Rușii ne înconjoară, ne atacă din Marea Neagră, din Belarus și din regiunile Luhansk și Donețk”, a declarat acesta, pentru The Daily Beast.

Kremlinul a declarat săptămâna aceasta prima sa victorie în războiul izbucnit pe 24 februarie, spunând că a cucerit orașul Soledar din Donețk, un oraș de extracție a sării. Mai sunt încă unele dispute cu privire la continuarea luptelor pentru control, dar rușii au în mod clar câștiguri teritoriale, cu un cost imens.

Mercenarii grupului Wagner sunt cei care au condus atacul asupra orașelor Soledar și Bahmut, deținuții recrutați de Evgheni Prigojin fiind cheia atacului, majoritatea murind rapid.

„Ei vin din toate direcțiile, cu trei linii de luptă: criminali, contractori privați și forțe cu contract. Obiectivele lor sunt să scape de infractorii lor, să își testeze și să își antreneze contractorii”, a mai spus Umerov.

O ofensivă terestră de amploare

Experții ucraineni din domeniul informațiilor și al apărării sunt de părere că totul este o pregătire pentru o ofensivă terestră majoră, susținută de mai mulți recruți.

Războiul din Ucraina durează de aproape 11 luni
Războiul din Ucraina durează de aproape 11 luni

Colonelul Oleh Zhdanov, fost membru din cadrul direcției operaționale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a spus pentru aceeași sursă că unitățile urmăresc în timp real mișcările trupelor rusești.

„Urmărim cum Rusia își construiește o mulțime de forțe în regiunea Zaporojie. Se pare că plănuiesc un atac în clește din direcțiile Harkov [în est] și Zaporojie [în sud], vor încerca să captureze toate forțele de apărare majore ale Ucrainei (..)

De asemenea, urmărim cum militarii ruși deplasează constant 10-12.000 de oameni în Belarus [spre nord]. De asemenea, ei se întăresc în regiunile Luhansk și Donețk”, a declarat Zhdanov.

El spune, totodată, că un singur om din această lume știe când se va încheia războiul din Ucraina, iar acela este președintele Joe Biden. El crede că luptele vor continua până când Casa Albă va aproba toată puterea de foc militară suplimentară pe care o cere Ucraina.

„Președintele Biden are un scenariu detaliat al acestui război la Casa Albă. Cu cât primim mai repede arme, cu atât mai repede terminăm războiul, dar se pare că SUA vrea ca Rusia să epuizeze toate eforturile de război.

În Rusia există acum un cult al morții: la toate nivelurile, de la propagandiști până la patriarhul ortodox, rușii sunt chemați să meargă și să moară în acest război, așa cum bunicii lor au murit în războaiele anterioare.”, a mai spus acesta.

Citește și: Arma secretă cu care Rusia vrea să lovească România. O vedetă TV a vorbit despre ea

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...