Arma secretă cu care Rusia vrea să lovească România. O vedetă TV a vorbit despre ea

Andrei Simion 20.01.2023, 17:11
Arma secretă cu care Rusia vrea să lovească România. O vedetă TV a vorbit despre ea

Rusia ar vrea să lovească România cu o armă secretă. O vedetă TV a vorbit despre ea, amintind că afirmația a fost făcută de un analist militar rus care a anticipat declanșarea războiului din Ucraina.

Cu ce armă secretă ar vrea Rusia să lovească România

Jurnalistul Radu Tudor a amintit că analistul militar rus Pavel Felgenhauer, care a anticipat declanșarea războiului din Ucraina, a spus, în urmă cu câțiva ani, că Rusia ar avea în plan să lovească ținte NATO din România cu o rachetă hipersonică.

Pavel Felgenhauer precizase că Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) este deja expirat și că nu va mai fi respectat de către marile puteri.

Vladimir Putin face în ciudă Occidentului. Liderul rus, neașteptat de optimist în ciuda pierderilor. „Situația este mult mai bună
Vladimir Putin

„În anul 2018 un analist rus Pavel Felgenhauer spunea că Ucraina va fi teatru de război. Moldova va fi teatru de război. Rusia a creat rachete hipersonice Kinjal, montate pe avioane de luptă MIG 31 special pentru scutul antirachetă din România de la Deveselu.

Atenție, în 2018 să spui că Ucraina va fi teatru de război și lucrul ăsta să se întâmple. Este fabuloasă analiza lui. Repet, este un analist militar rus absolut reputat și care spune că s-au testat deja rachetele hipersonice pentru ținte pe state membre NATO, adică România.

În retorica Federației Ruse în mod oficial s-a spus că scutul antirachetă de la Deveselu este un obiectiv de lovire pentru Rusia. Chiar dacă acel scut antirachetă nu poate lansa sub nicio formă rachete către alt teritoriu, nu poate fi scut de atac, este un scut doar de apărare.”, a spus Radu Tudor, în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3 CNN.

Înalt oficial NATO, despre capacitatea Rusiei

Pe de altă parte, secretarul general adjunct al NATO, Micea Geoană, a declarat recent că Rusia nu are în prezent capacitatea militară necesară pentru a ataca Republica Moldova, astfel încât să ajungă să facă joncțiunea Odesa-Transnistria.

Astfel, înaltul oficial NATO a contrazis una dintre afirmațiile analistului militar rus Pavel Felgenhauer, care a spus, printre altele, că Republica Moldova va fi teatru de război.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe