Plaja de care trebuie să se teamă turiștii când merg în vacanță pe litoralul românesc. Aici au loc cele mai multe tragedii

Raluca Alexe 28.06.2023, 09:48
Plaja de care trebuie să se teamă turiștii când merg în vacanță pe litoralul românesc. Aici au loc cele mai multe tragedii

Există o plajă pe litoralul românesc pe care turiștii ar trebui să o evite pe cât posibil, chiar dacă o îndrăgesc. Aici au avut loc cele mai multe tragedii, fiind o zonă cu risc de înec foarte ridicat.

Cea mai periculoasă plajă din România. Avertismentul specialiștilor

O plajă din stațiunea Eforie este considerată drept cea mai riscantă din România. Aici, anual, zeci de suflete pier în apele îmvolburate ale mării, după ce se avântă în larg și nu țin cont de avertismentele salvamarilor sau de semnificațiile steagurilor arborate.

Chiar Ministerul Sănătății a concluzionat, în urma unor verificări privind calitatea apei, că plaja Belona și zona „Golfuri” din Eforie sunt considerate cele mai periculoase de pe întreg litoralul românesc, mai ales că sunt și cunoscute din cauza curenților puternici care îi pot duce în larg chiar și pe cei mai experimentați înotători.

De asemenea, zona deschisă dintre taberele de copii Luminiţa şi Internaţional, cu hulă, precum și zona Casino se dovedesc a fi foarte periculoase, mai ales că turiștii nu reușesc să atingă fundul mării, care se umple de bolovani și pietre după fiecare furtună.

Salvamarii îi sfătuiesc pe turișii care se pregătesc să își petreacă vacanța la mare să respecte trei reguli simple și salvatoare. Prima este legată de respectarea semnificațiilor steagurilor arborate: cel roșu-galben semnalizează prezența salvamarilor pe plajă, cel galben reprezintă că marea este agitată și este recomandată doar celor care știu bine să înoate, iar cel roșu înseamnă că este interzis scăldatul, marea fiind foarte agitată.

A doua regulă este ca oamenii să nu depășească geamandura ancorată la 1,5 metri ditanță de mal. După această porțiune, marea devine mai adâncă, fiind recomandată doar velierelor, șalupelor sau celor care practică sporturi nautice. A treia regulă de respectat este purtarea vestei de salvare de către cei care se află în ambarcațiunile de agrement, indiferent de tipul acesteia.

Urmăriți Impact.ro și pe