Plăcintă cu pește după rețeta unui bucătar celebru. Doar așa îți iese delicioasă

Ioana Bucur 06.09.2022, 19:08
Plăcintă cu pește după rețeta unui bucătar celebru. Doar așa îți iese delicioasă

Un preparat inedit cu care sigur îți vei impresiona familia și musafirii. Dacă vrei să experimentezi puțin în bucătărie, folosind ingrediente pe care nu ai ocazia să le folosești prea des, merită să încerci rețeta unui bucătar celebru de plăcintă cu pește, un antreu senzațional care te va cuceri.

Rețetă plăcintă cu pește

Când auzim „plăcintă” gândul norstru se duce, fără doar și poate, la desert. Nu este cazul acum. Celebrul bucătar Jamie Oliver are o rețetă fabuloasă pentru un preparat ce va deveni, cu siguranță, vedeta mesei.

Poate nu mulți au mâncat până acum plăcintă cu pește, un motiv în plus să îți pregătești lista de cumpărături și să te pui pe treabă.

Ingrediente

Pentru a prepara acest antreu pe bază de pește și cartofi, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 de grame de file de somon
  • 300 de grame de file de eglefin afumat
  • 125 de grame de creveți
  • un kilogram de cartofi
  • un morcov
  • două tije de țelină apio
  • 150 de grame de brânză Cheddar
  • o lămâie
  • o jumătate de ardei iute
  • un pumn de frunze de spanac proaspăt
  • două roșii coapte
  • ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • nucșoară – opțional

Plăcintă cu pește după rețeta unui bucătar celebru. Doar așa îți iese delicioasă

Mod de preparare plăcintă cu pește

În ciuda faptului că avem de-a face cu ingrediente pretențioase, ce i-ar putea intimida pe cei cu mai puțină experiență în bucătărie, modul de preparare descris de Jamie Oliver este surprinzător de simplu.

Pentru început, se curăță cartofii, se taie cuburi și apoi se lasă la fiert într-un vas suficient de mare în care am pus apă și sare.

În timp ce se prepară cartofii, se scoate o tavă adâncă pentru cuptor și, direct în ea, se va pregăti baza plăcintei cu pește.

Morcovul, apio și brânza Cheddar se vor rade pe fața cu ochiuri mari de la răzătoare. Prin ochiurile mici se vor trece coaja de lămâie și jumătatea de ardei iute. Mărunțește pătrunjelul și adaugă-l peste celelalte ingrediente.

Se taie și peștele cuburi și se pune în tavă și se stropește cu zeama stoarsă de la o lămâie. Roșiile tăiate mărunt se adaugă și ele în vas, la final punându-se și frunzele de spanac. Mai ai nevoie de patru linguri de ulei de măsline, sare și piper. Amestecă cu grijă compoziția.

Odată fierți și scoși din apă, cartofii se pasează cu unt, ulei de măsline, sare, piper și, opțional, cu nucșoară. Piureul obținut se întinde apoi uniform peste ingredientele din tava de cuptor.

Se mai stropește puțin ulei de măsline sau brânză rasă peste și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 40 de minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...