Pilaf cu pui la cuptor. Ingredientul secret care dă savoare, iese delicios aşa

Badea Violeta 25.05.2022, 11:24
Pilaf cu pui la cuptor. Ingredientul secret care dă savoare, iese delicios aşa

Ești lipsit de idei și nu știi ce să mai faci de mâncare? În acest caz, lasă-te inspirat de rețeta din acest articol și vei obține un preparat extrem de delicios pe bază de orez și carne de pui. Este foarte ușor de gătit și nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. Iată ce trebuie să adaugi ca să iasă gustos!

Rețetă de pilaf cu pui la cuptor

Iubești carnea de pui și ți-ai dori să prepari o rețetă gustoasă? Ei bine, atunci ai nimerit unde trebuie, căci în acest material îți vom prezenta o mâncare gustoasă.

Este vorba despre pilaf cu pui la cuptor. Secretul este să adaugi carne de pui de țară, deoarece este fragedă și extrem de gustoasă. În plus, aceasta este mult mai gustoasă decât cea cumpărată. Iată toate ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente

  • 300 de grame de orez cu bob lung, ascuțit (basmati)
  • două cepe medii
  • două linguri de ulei
  • sare, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • carne de pui de țară
  • morcovi fierți
  • 200 de grame de mazăre verde boabe (opțional)
  • 50 de grame de unt
  • pătrunjel verde
Reteta de pilaf cu pui
Reteta de pilaf cu pui

Mod de preparare

Mai întâi vom lua o oală încăpătoare în care vom fierbe puiul de țară cu apă rece și sare. Ulterior, scoatem carnea și o strecurăm. În continuare, tocăm cele două cepe medii și le călim în două linguri de ulei. De asemenea, le punem și două vârfuri de sare.

Sotăm pentru aproximativ două minute, după care ne ocupăm de orez. Îl cântărim, îl spălăm în mai multe ape reci, apoi îl adăugăm peste ceapa călită.

Lăsăm pentru două sau trei minute pe foc. În tot acest timp, amestecăm ușor pentru ca orezul să nu se prindă de cratiță. Deasupra orezului turnăm 1,2 litri de apă sau de supa fierbinte de pui, asta dacă alegem să pregătim și o supă delicioasă în același timp.

Păstrăm 300 de ml de supă în caz că e nevoie de ea mai târziu. Adăugăm, de asemenea, și niște piper negru măcinat. Amestecăm totul foarte bine și lăsăm să fiarbă 10 minute.

După aproximativ un sfert de oră, adăugăm mazărea verde care aduce puțină culoare pulpelor de pui cu orez. Mazărea fierbe extrem de repede, așa că după 10-12 minute putem fa focul mai mic.

Tăiem doi sau trei morcovi sub formă de cubulețe mici pe care le adăugăm în pilaf. Amestecăm cu grijă și stingem  focul. Orezul trebuie să aibă puțin lichid în jur, fiindcă îl vom introduce la cuptor.

Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. Așezăm pulpele fierte în oala cu orez, punem bucățele de unt pe fiecare piesă de carne și turnăm restul de 300 de ml de supă în cratița cu pilaf.

Introducem cratița cu pulpe de pui cu orez în cuptor și lăsăm timp de o jumătate de oră. Acum, tocăm niște pătrunjel verde și presărăm deasupra. Acest preparat arată senzațional, este delicios și poate fi servit alături de murăturile preferate. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe