Drob de cartofi și morcovi. Rețeta perfectă de făcut înainte de Paște

Badea Violeta 15.04.2022, 14:55
Drob de cartofi și morcovi. Rețeta perfectă de făcut înainte de Paște

Au mai rămas foarte puține zile până la sărbătoarea Învierii Domnului, așa că multe dintre gospodinele din țara noastră s-au apucat de pregătiri. Ești vegetarian? Ei bine, atunci nu te îngrijora, fiindcă și masa ta de Paște va fi completă. Noi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de drob de cartofi și morcovi. Află cum se pregătește!

Rețeta de drob de cartofi și morcovi

Mulți români au devenit vegetariani, dar acest lucru nu înseamnă că uită să respecte tradițiile cu care au crescut. Deși nu pot gusta din carnea de miel, aceștia își pot prepara un drob absolut delicios de cartofi și morcovi.

Majoritatea vegetarienilor preferă să își facă singuri preparatele, așa că noi ne-am gândit să venim în ajutorul lor cu acest drob incredibil. Rețeta este extrem de simplă. Iată ingredientele necesare:

Drob cu morcovi si cartofi
Drob cu morcovi si cartofi

Ingrediente

  • doi morcovi
  • patru cartofi de mărime medie
  • o ceapă
  • o jumătate de țelină mare sau o țelină medie
  • 250 de g de cașcaval
  • cinci ouă
  • două linguri de smântână
  • două linguri cu vârf de făină
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare grunjoasă, după gust
  • piper negru măcinat
  • cimbru
  • tarhon

Mod de preparare

Mai întâi de toate se curăță legumele de coajă şi se spală într-un jet de apă rece. Se rade cartofii, morcovii şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari, se taie mărunt ceapa şi se adaugă într-un bol.

Se amestecă totul foarte bine, apoi se curăță, se spală și se taie mărunt frunzele de pătrunjel. Ulterior, acestea se pun într-un castron. Se spală cu apă rece ouăle, se sparge coaja şi se răstoarnă peste compoziţie. Acum se pune şi smântână. De asemenea, se presară sare, piper, cimbru şi tarhon.

Se rade caşcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari şi adaugă la compoziţie.  Se amestecă totul foarte bine, apoi se lasă să se odihnească preț de circa 20 de minute.

În tot acest timp, legumele îşi vor lăsa sucul lor pentru a oferi o aromă incredibilă drobului. Mai departe, se adaugă două linguri cu vârf de făină, se amestecă bine şi se potrivește să nu fie prea moale compoziţia. În cazul în care este prea moale, atunci se mai adaugă o lingură de făină.

Se ia puțin ulei și se unge tava pentru copt, se tapetează cu puţin griş şi se răstoarnă compoziţia. Se nivelează cu o spatulă din lemn, cu atenție, apoi se încinge cuptorul înainte. Acum se setează cuptorul la o temperatură se 170 de grade Celsius şi se coace timp de aproximativ o oră.

După ce a expirat acest timp, se scoate tava din cuptor  şi se lasă să se răcească. Drobul este gata. Se servește rece! Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...