Piedone a câștigat procesul din închisoare. Ce este obligat statul român să facă acum, după condamnarea din dosarul Colectiv

Stan Filon 24.06.2022, 15:36
Piedone a câștigat procesul din închisoare. Ce este obligat statul român să facă acum, după condamnarea din dosarul Colectiv

Victorie pentru fostul primar Cristian Popescu Piedone în fața statului! După ce a fost condamnat definitiv în dosarul Colectiv, când a fost trimis la închisoare pentru 4 ani, fostul edil a depus o contestație în instanță pentru a-i fi ridicat sechestrul pe avere. Ei bine, Piedone a avut câștig de cauză, iar acum autoritățile sunt obligate să ridice sechestrul impus în dosarul Colectiv pe mașinile de epocă aflate în proprietatea fostului primar, dar și asupra unei locuințe.

Piedone a câștigat procesul din închisoare

Așadar, fostul primar Cristian Popescu Piedone a câștigat în instanță ridicarea sechestrului instituit de procurori pe un imobil și mai multe mașini de epocă, toate în valoare de 1,5 milioane de euro. În plus, statul este obligat să plătească și cheltuielile de judecată, după cum arată minuta instanței de judecată.

„Admis contestaţia la executare – Dec.pen.887/A din 24 iunie 2022 – În baza art. 598 alin. 1 lit. c teza I C.pr.pen. admite contestația la executare formulată de contestatorul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE. În temeiul art. 217 alin. 6 C.pr.pen. dispune restituirea cauțiunii stabilite în sarcina contestatorului prin ordonanța nr. 909/P/2015 din 16.12.2015.

Piedone a castigat procesul din inchisoare
Piedone a castigat procesul din inchisoare

Statul va ridica sechestrul pus pe mașinile de epocă ale fostului primar

Ridică măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanța nr. 909/P/2015 din 28.12.2015. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 24.06.2022”.

Familia fostului primar va primi înapoi acum mașinile de epocă aflate sub sechestru printre care se numără și un Cadillac, un Oldsmobile şi un Mercedes, dar se poate folosi și de imobilul aflat până acum sub sechestrul procurorilor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...