Pfizer pregătește un nou vaccin împotriva coronavirusului. Ce planuri ambițioase a anunțat compania pentru viitor

Badea Violeta 29.06.2022, 20:46
Pfizer pregătește un nou vaccin împotriva coronavirusului. Ce planuri ambițioase a anunțat compania pentru viitor

BioNTech a anunțat miercuri, 29 iunie, că, împreună cu partenerul său Pfizer, care deține vaccinul COVID-19, va începe testarea unui vaccin universal împotriva coronavirusului. Compania germană a declarat că va începe testarea pe subiecţi umani a unor vaccinuri de nouă generaţie care protejează împotriva unei game extinse de virusuri.

Pfizer începe testele asupra unui vaccin universal împotriva coronavirusului

Pfizer și partenerul său, BioNTech, vor începe testarea unui vaccin universal împotriva coronavirusului. În a doua jumătate a acestui an, cele două companii vor da startul testelor pe oameni ale vaccinurilor universale care vizează o gamă largă de virusuri. Scopul este acela de a oferi o protecție mai bună împotriva variantei Omicron şi a sub-variantelor sale, potrivit Reuters.

Mutația persistentă a virusului în noi variante care se sustrag mai ușor protecției prin vaccinare au făcut ca întreprinderile, guvernele și organismele de sănătate să caute urgent instrumente de protecție mai fiabile, iar BioNTech și Pfizer au decis să vină în ajutorul acestora.

Amintim că BioNTech se bazează pe tehnologia PhagoMed, pe care a achiziționat-o în luna octombrie a anului trecut. De altfel, dezvoltatorul de antibiotice cu sediul la Viena a lucrat asupra enzimelor, produse de bacterii care ucid virușii, străpungând peretele celular bacterian.

Din păcate, infecțiile rezistente la medicamente sunt într-o continuă creștere. Acestea sunt cauzate de utilizarea excesivă a antibioticelor. Potrivit cercetătorilor din domeniul sănătății publice aproximativ 70.000 de persoane mor anual din cauza infecțiilor rezistente la antibiotice în Statele Unite și Uniunea Europeană.

pfizer pregateste un nou vaccin
Pfizer pregateste un nou vaccin

Câte spitalizări ar fi prevenit vaccinul Pfizer COVID-19

Primul vaccin anti-Covid 19 a apărut la aproape un an de la apariția primelor cazuri de coronavirus în China, la Wuhan. Serul a fost produs de companiile Pfizer și BioNTech. Au existat multe persoane care l-au contestat, însă un studiu arată că acesta a prevenit aproape 700.000 de spitalizări.

Autorii studiului au utilizat un model și date din lumea reală și din studii pentru a determina numărul de cazuri simptomatice de Covid-19, spitalizări și decese care ar fi avut loc fără vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, precum și costul asupra sistemului de sănătate și economiei, potrivit The Jerusalem Post.

Studiul, publicat în Journal of Medical Economics, a concluzionat că vaccinul Pfizer a prevenit nu mai puțin de 8,7 de milioane de cazuri simptomatice de virus și 690.000 de spitalizări și peste 110.000 de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...