EXCLUSIV

Petrică Mîțu Stoian se retrage de pe scenă, la 61 de ani. Din ce face bani, are o afacere înfloritoare. EXCLUSIV

Dorina Alexandrescu, Alexandru Puiu 29.05.2021, 15:49

Vestitul solist de muzică populară Petrică Mîțu Stoian (61 de ani) cultivă căpșune pe terenul lui din comuna Isverna, Județul Mehedinți. Muncește cât e ziua de lungă, pentru a îngriji recolta care îi rotunjește substanțial veniturile. Artistul ne-a povestit, în interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, despre profitabila afacere.

Petrică Mîțu Stoian (61 de ani) ne-a povestit, pentru impact.ro, despre marea lui pasiune, agricultura: ”La Isverna cultiv căpșune, pe un teren de 3.000 de metri pătrați. Părinții nu mai sunt în viață, fiica surorii mele, nepoata, are casa ei, iar eu trag la casa părintească, atunci când ajung acolo. Dar nepoata se ocupă, i-am dat teren. Ai mei puneau porumb și eu am zis într-o doară: «Hai să punem căpșuni!». Am pus de probă și așa a rămas. La munte, unde clima este mai rece, se coc mult mai târziu, avem chiar și în septembrie. Se coc pe rând”, ne-a declarat Petrică Mîțu Stoian.

”Căpșunele sunt bio, nestropite, plivite cu mâna”

Petrică e mulțumit de ultimele producții: ”Iese mult, avem producție. Le comercializez, ce să fac cu ele? Sunt bio, nestropite cu nimic, plivite cu mâna, de femei care vin și rup buruienile. Sunt doar udate cu apă, în rest, nimic. Le vând en-gros. Le vând mai mult ei, nepoții, ei se ocupă. Eu doar fac «figuri» pe acolo”, ne-a mai spus artistul, pentru impact.ro.

Cântărețul de muzică populară și-a îmbogățit repertoriul, în pandemie: ”Mi-am făcut un repertoriu minunat pentru un nou CD. Am cules folclor din zonă, de pe la țară. Aici virusul nu a pătruns așa, casele sunt răsfirate. Ne inspirăm din viața omului, din viața sătenilor, cu tristețile lor, cu bucurii. Am preluat teme, păcatul strămoșesc, am realizat un cântec extraordinar, inspirat din viața unei familii de acolo. Am lucrat materialul discografic cu dirijorul Cristian Obrejan, am mai colaborat cu Ansamblul «Maria Tănase», am avut spectacole online de Ziua României și de Ziua Unirii”, afirmă interpretul.

Petrica Mitu Stoian se retrage de pe scena, la 61 de ani. Din ce face bani, are o afacere infloritoare. EXCLUSIV
Petrica Mitu Stoian

”Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place. Ești boșorog!”

Artistul s-a axat mai mult pe carieră, însă vrea să se retragă din Ansamblul ”Maria Tănase”, din Craiova, unde a activat zeci de ani, pentru a lăsa locul noii generații: ”Acum am mai slăbit puțin că luasem proporții și încă trebuie să mai dau jos că altfel trebuie să arunc hainele. Nu mai intră pe mine”.

”Am făcut o vârstă frumoasă, mă respect și vreau să mă retrag de la ansamblu, să mă pensionez. Să vină tinerii din urmă și să-mi ia locul, să ducă mai departe cântecul. Până la un punct e bine să stai pe scenă. La un moment dat mai faci lucruri mai din spate. Pentru că talentul se îmbină cu tinerețea. Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place, oricât ai cânta tu! Ești boșorog, să mai vină și tinerii! Eu am făcut 61 ani”, a mai spus Petrică Mîțu Stoian.

Vrea să viziteze America

Petrică Mîțu Stoian vrea să viziteze întreaga lume: ”Sunt mulțumit de ceea ce am realizat, pe parcursul anilor, acum aș dori să văd lumea și să mă mai liniștesc. Până acum, mai mult m-am dedicat carierei artistice”.

”La un moment dat am vrut să văd Moscova, să merg cu trenul, cu mai mulți colegi de breaslă. E frumos să vezi lumea și nu am renunțat la idee. Sunt multe locuri în care îmi doresc să ajung și în America, unde doar bagi banii la aparate, la Casino”, mai povestește interpretul de muzică populară, pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe