Petrică Mîțu Stoian îşi pregătise deja locul de veci. Unde va fi înmormântat regretatul interpret de muzică populară

Ioana Bucur 06.11.2021, 23:16

Problemele de sănătate cu care se lupta de la infectarea cu Covid-19 l-au făcut pe regretatul artist să se gândească la un deznodământ tragic. Petrică Mîțu Stoian îşi pregătise deja locul de veci. Cum arată mormântul în care își va dormi somnul veșnic.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani

Petrică Mîțu Stoian a murit, sâmbătă seara, la vârsta de 61 de ani, în urma unor complicații Covid-19. Artistul ajunsese cu câteva ore înainte la Spitalul de Urgență din Reșița, fiind internat pe Secția de Terapie Intensivă.

„Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. A făcut bronho-pneumonie. Covid a lăsat nişte sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Şocul septic a intervenit rapid. Era pe tratament pe anticoagulant pentru evitarea producerii de cheaguri. E vorba despre insuficiență multiplă de organe.

Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare. El lua şi înainte de Covid acest coagulant”, a declarat un medic din echipa de la Spitalul din Reşita care a avut grijă de interpret, la România TV.

Vestea morții sale este de necrezut pentru prietenii și apropiații săi. Printre lacrimi, Steliana Sima a dezvăluit că artistul și-ar fi presimțit moartea, dovada fiind unul dintre ultimele mesaje primite de la el.

„El a presimțit, mi-a trimis mesajul ăsta în care îmi zicea că se bucură că România are atâția artiști frumoși. A spus asa: „Am ieșit la pensie, vreau să am timp să mănânc banii pe care i-am câștigat, vreau să colind lumea, să mă ocup de mine”.

Joi mi-a zis că „asta e ultima mea filmare, vreau să mă ocup de mine”. Așa mi-a zis! Și chiar a fost ultima filmare. Eu sunt devastată, vă zic”, a spus Steliana Sima, la România TV.

Petrică Mîțu Stoian îşi pregătise deja locul de veci
Mormântul lui Petrică Mîțu Stoian

„Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu”

Se pare că regretatul artist se gândea la momentul în care viața sa va ajunge la final. Cu doar o săptămâna înainte, Petrică Mîțu Stoian a mers la cimitir și și-a pregătit locul de veci în cimitirul Ungureni din Craiova. Informația a fost publicată pe pagina de Facebook Electrecord, alături de o fotografie a monumentului funerar. Petrică Mîţu Stoian era originar din zona Plaiului Cloşanilor, judeţul Mehedinţi.

„Drum lin, Petrică Mîțu Stoian! Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, este mesajul care apare pe pagina de Facebook Electrecord.

Artistul a avut mereu grijă ca locul de veci al familiei sale să fie bine îngrijit. În 2013, când părintele său a decedat, Mîțu-Stoian a construit un monument de marmură neagră, pe care apar pozele bunicilor, tatălui, dar și a mamei sale, Viorica.

Urmăriți Impact.ro și pe