Petrică Mîțu Stoian a murit. Cântăreţul de muzică populară ajunsese în stare gravă în spital

Ioana Bucur 06.11.2021, 20:32
Petrică Mîțu Stoian a murit. Cântăreţul de muzică populară ajunsese în stare gravă în spital

Vești cumplite pentru fanii unuia dintre cei mai iubiți artiști ai scenei românești. Petrică Mîțu Stoian a murit. Cântăreţul de muzică populară era internat la Terapie Intensivă.

Petrică Mîțu Stoian, în stare gravă la spital

Update, ora 20:30. Petrică Mâțu Stoian a murit în urma unui șoc septic. Anunțul morții artistului a fost făcut, sâmbătă seară, la România TV. Cu lacrimi în ochi, colegul său de scenă, Constantin Enceanu a dezvăluit că s-a făcut tot posibilul pentru salvarea artistului.

„A murit Mîțu meu, nu pot sa cred. Ce să spun? Sunt răvășit, nu-mi vine să cred. Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni”, a spus Enceanu plângând la România TV.

„Era speriat, nu avea cum sa fie altfel. Starea lui nu a fost deloc buna, medicii au fost mereu langa el. Bronho-pneumonie. Covid a lasat niste sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o oerioada de timp. Socul septic a intervenit rapid”, a spus medicul care l-a îngrijit pe cântărețul de muzică populară.

Știre inițială:

Petrică Mîțu Stoian a ajuns în stare gravă la spital. Celebrului interpret de muzică populară i s-ar fi făcut rău în timpul unui eveniment la care fusese invitat să cânte. Artistul ar fi acum internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Reșița, potrivit jurnaliștilor Spynews.

Artistul se refăcea după ce fusese infectat cu Covid-19, fiind în tratament la o clinică privată din Caraș-Severin.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat.

Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI”, a spus Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa potrivit Antena 3.

Petrică Mâțu Stoian, în stare gravă la spital. Cântăreţul de muzică populară e internat la terapie intensivă

Artistul și-a anunțat retragerea

În vârstă de 61 de ani, Petrică Mâțu Stoian a dezvăluit redacției Impact.ro care este afacerea cu care își completează veniturile cu sume impresionante.

„La Isverna cultiv căpșune, pe un teren de 3.000 de metri pătrați. Părinții nu mai sunt în viață, fiica surorii mele, nepoata, are casa ei, iar eu trag la casa părintească, atunci când ajung acolo. Dar nepoata se ocupă, i-am dat teren. Ai mei puneau porumb și eu am zis într-o doară: «Hai să punem căpșuni!». Am pus de probă și așa a rămas. La munte, unde clima este mai rece, se coc mult mai târziu, avem chiar și în septembrie. Se coc pe rând”, ne-a declarat Petrică Mîțu Stoian.

Artistul s-a axat mai mult pe carieră, însă vrea să se retragă din Ansamblul ”Maria Tănase”, din Craiova, unde a activat zeci de ani, pentru a lăsa locul noii generații: „Acum am mai slăbit puțin că luasem proporții și încă trebuie să mai dau jos că altfel trebuie să arunc hainele. Nu mai intră pe mine”.

„Am făcut o vârstă frumoasă, mă respect și vreau să mă retrag de la ansamblu, să mă pensionez. Să vină tinerii din urmă și să-mi ia locul, să ducă mai departe cântecul. Până la un punct e bine să stai pe scenă. La un moment dat mai faci lucruri mai din spate. Pentru că talentul se îmbină cu tinerețea. Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place, oricât ai cânta tu! Ești boșorog, să mai vină și tinerii! Eu am făcut 61 ani”, a mai spus Petrică Mîțu Stoian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...