Ce s-a întâmplat cu Petrică Mîțu Stoian în ultimele ore de viaţă. E cumplit: „Era speriat”

Ioana Bucur 06.11.2021, 20:59
Ce s-a întâmplat cu Petrică Mîțu Stoian în ultimele ore de viaţă. E cumplit: „Era speriat”

Scena muzicală și-a pierdut, sâmbătă seară, una dintre cele mai strălucitoare stele. Îndrăgitul Petrică Mîțu Stoian a murit. Artistul ajunsese în stare gravă la spital, fiind internat pe secția de ATI a Spitalului de Urgenţă din Reşiţa. Medicul care a făcut parte din echipa care l-a îngrijit pe interpret a făcut dezvăluiri cutremurătoare.

Ultimele ore de viață ale lui Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a ajuns de urgență la spital, după ce starea sa de sănătatea s-a degradat brusc. În ciuda tuturor eforturilor depuse de medicii care l-au preluat, artistul a încetat din viață, sâmbătă seara.

Potrivit medicilor, când a ajuns la spitalul din Reșița, Petrică Mâțu Stoian se afla într-un șoc septic ceea ce înseamnă că organele îi erau foarte afectate și cedau rând pe rând. Artistul a fost intubat pentru că nu a suportat mască de oxigen, iar în urmă cu câteva minute a decedat pe secția de ATI la Reșița.

Un medic din echipa de la Spitalul din Reşita care a avut grijă de interpret a făcut declarații cutremurătoare, la România TV. Specialistul a vorbit despre ultimele ore de viață ale artistului. Petrică Mîțu Stoian dezvoltase o bronho-pneumonie, organismul său rămânând cu sechele destul de grave în urma infecției cu Covid-19. Artistul urma un tratament cu anticoagulant pentru evitarea producerii de cheaguri.

Ce s-a întâmplat cu Petrică Mîțu Stoian în ultimele ore de viaţă
Petrica Mitu Stoian

„Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. A făcut bronho-pneumonie. Covid a lăsat nişte sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Şocul septic a intervenit rapid. Era pe tratament pe anticoagulant pentru evitarea producerii de cheaguri. E vorba despre insuficiență multiplă de organe.

Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare. El lua şi înainte de Covid acest coagulant”, a declarat un medic din echipa de la Spitalul din Reşita care a avut grijă de interpret, la România TV.

„Nu vreau să cred, vreau să cred că este o glumă!”

Aurel Blondea, prieten si finul lui Petrică a mărturisit că este șocat de vestea cumplită, neputând să accepte că prietenul său nu mai este.

„Sunt șocat, bulversat. Nu vreau să cred, vreau să cred că este o glumă. Petrică a cântat cu mine din 94, cu o formație de muzică de nunți și evenimente. În 2004 mi-a devenit naș. Era un om impecabil, îmi e greu să vorbesc la timpul trecut despre el. Era deosebit, un om care voia să fie totul perfect. De asta a ajuns unde a ajuns. Ultima oară am glumit cu el pe Facebook. Îmi zicea să nu îi dau likeuri la o postare în care eu dirijam.”

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...