Peste 3 milioane de pensionari vor primi 700 de lei în plus în luna iulie. Condiţia pusă de autorităţi

Iancu Andreea 26.05.2022, 23:05
Peste 3 milioane de pensionari vor primi 700 de lei în plus în luna iulie. Condiţia pusă de autorităţi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important pentru o parte dintre pensionari. Peste 3 milioane dintre aceștia urmează să primească 700 de lei în plus la pensie începând cu luna iulie. Aceștia trebuie totuși să îndeplinească o condiție esențială, transmisă recent de către autorități.

Ce pensionari primesc 700 de lei în plus la pensie din iulie

Pensionarii primesc vești bune din partea autorităților, după ce ministrul Muncii a anunțat că o parte dintre aceștia urmează să beneficieze de o majorare de 700 de lei începând cu luna iulie. Potrivit anunțului făcut de către ministrul Muncii, Marius Budăi, acei pensionari care primesc lunar până în 2.000 de lei, vor descoperi o creștere a veniturilor începând de la 1 iulie. Conform datelor menționate de oficialul român, 3,2 milioane de persoane vor beneficia de această măsură.

„Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a spus Budăi la Palatul Parlamentului.

Cine sunt pensionarii care vor primi 700 de lei în plus din luna iulie
Marius Budăi, ministrul Muncii

De ce s-a ținut cont în stabilirea plafonului de 2.000 de lei

Ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii care primesc lunar un venit de până la 2.000 de lei a fost anunțat recent de către ministrul Budăi, care a făcut mai multe precizări cu privire la modul în care s-a luat această decizie. Oficialul din ministerul Muncii a menționat că s-a ținut cont de creșterea prețurilor, înregistrată în ultimele luni pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina, fapt pentru care a fost decisă creșterea pensiilor unei categorii de români.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”, a explicat ministrul Muncii.

Ce se întâmplă cu voucherele de 50 de euro

O altă măsură socială anunțată de către oficialii români este cea care vizează oferirea de vouchere în valoare de 50 de euro, la două luni. Furnizorii tipăresc voucherele și le vor livra populației în perioada următoare prin Poșta Română, pe măsură ce acestea vor fi gata.

„Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie. Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută. Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a arătat Marius Budăi.

Toate aceste măsuri de sprijin pentru unele categorii sărace din România au fost luate în contextul scumpirilor din ultimele luni, pe fondul războiului din Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe