Peste 200 de amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea regulilor stării de alertă. Ce greșeli au taxat polițiștii

Iancu Andreea / 28.05.2020, 15:53
Peste 200 de amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea regulilor stării de alertă. Ce greșeli au taxat polițiștii

Autoritățile din România au instituit începând cu data de 15 mai starea de alertă pentru o perioadă de 30 de zile. De atunci și până în prezent, polițiștii au sancționat nerespectarea măsurilor impuse și au oferit amenzi celor care încalcă regulile. Astfel, s-a ajuns ca în ultimele 24 de ore să se încaseze mai mult de 200 de amenzi.

Noile reguli impuse de starea de alertă

Măsurile restrictive ale stării de urgență s-au relaxat începând cu 15 mai, când a intrat în vigoare legislația privind starea de alertă. Aceasta presupune respectarea unui set nou de reguli. Astfel, românii sunt obligați să poarte măști de protecție în spațiile închise. De asemenea, cetățenii care trebuie să se deplaseze dintr-o localitate în alta vor completa o declarație pe propria răspundere. Totodată, persoanele care sosesc în țară vor petrece următoarele 14 zile în carantină la domiciliu.

Polițiștii și jandarmii au taxat aspru nerespectarea stării de alertă
Polițiștii și jandarmii au taxat aspru nerespectarea stării de alertă

Românii care nu au respectat starea de alertă au fost amendați

Chiar și cu aceste reguli clare, o parte dintre români au preferat să ignore atenționările autorităților. Astfel, conform Mediafax, polițiștii și jandarmii au sancționat peste 200 de persoane în ultimele 24 de ore. Cuantumul acestor amenzi ajunge la aproximativ 200.000 lei. Așadar, românii care au încălcat măsurile impuse de autorități au fost sancționați.

Totodată, miercuri au fost raportate două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. De asemenea, 119 persoane nu au respectat izolarea la domiciliu și au fost introduse în programul de carantină instituționalizată pentru 14 zile.

Veștile bune par să se anunțe începând cu 1 iunie. Conform celei mai recente declarații a Președintelui Klaus Iohannis, românii se vor putea deplasa în afara localității fără declarație de la 1 iunie. De asemenea, terasele și sălile de spectacole se redeschid. Totodată, competițiile sprtive vor fi reluate, însă fără spectatori. Pentru toate aceste noi măsuri de relaxare se impun aceleași reguli de distanțare socială, precum și de purtare a măștii de protecție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI