Amenzi uriașe în starea de alertă! Sute de șoferi au fost deja sancționați

Luiza Moldovan 18.05.2020, 17:43
Amenzi uriașe în starea de alertă! Sute de șoferi au fost deja sancționați

Starea de alertă de la sfârșitul săptămânii s-a transformat în stare de relaxare totală pentru majoritatea românilor. În București, traficul a reinstaurat haosul atât de familiar, iar autoritățile prezente în stradă au împărțit amenzi în stânga și-n dreapta.

De la stare de urgență la stare de „normalitate”. Amenzi pe bandă rulantă

1.200 de procese verbale, străzi aglomerate, relaxare totală. Cuantumul amenzilor a sărit de 600 de mii de lei.

„Au fost reținute 175 de permise auto. Au fost reținute totodată 60 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni ale autoturismelor. În ultimele două zile au fost înregistrate 12 accidente rutiere”, a precizat Claudiu Costea, de la Poliția Rutieră.

Dar și pe drumurile naționale s-a observat același haos. Oamenii nu au mai ținut cont de nimic și s-au deplasat și în afara localităților, chiar dacă noua decizie a stării de alertă nu era aprobată de Guvern și de Parlament, deci nu existau reglementări categorice în această privință.

Este de înțeles, bunăoară, numărul mare al amenzilor și, de asemenea, și cuantumul lor.

Oamenii nu au fost în stare de alertă, dar polițiștii au fost alerți tot weekend-ul
Oamenii nu au fost în stare de alertă, dar polițiștii au fost alerți tot weekend-ul

Noile prevederi ale stării de alertă instituite astăzi

Astăzi, Guvernul Orban a adoptat Hotărârea de Guvern prin care e declarată starea de alertă în baza legii 55/ 2020, adoptată în Parlament săptămâna trecută. Noua stare de alertă vine cu câteva modificări față de hotărârea precedentă a Comitetului Național pentru Situații de Urgență de vineri. Potrivit documentului, numărul de persoane care pot participa la evenimente private în spații închise este de 8 și nu de 16, câte se preconizau la sfârșitul săptămânii trecute. Circulația în afara localităților se va face în continuare în baza completării unei declarații pe propria răspundere.

Purtarea măștii este, acum, obligatorie în spațiile închise, în transportul în comun și la locul de muncă. Ieșirea din localitate se poate face numai pentru motive bine întemeiate. Amenzile din perioada stării de alertă pentru cei care nu respectă aceste măsuri se vor încadra între 500 și 1.500 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe