Permisul de conducere devine din ce în ce mai greu de luat în România. Ce se întâmplă între sală și traseu

Mirabela Vasile / 23.09.2020, 13:59
Permisul de conducere devine din ce în ce mai greu de luat în România. Ce se întâmplă între sală și traseu

Permisul de conducere, greu de luat în România. Planul românilor care doresc să își ia permis de conducere a fost dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus. Totul s-a întâmplat din cauza perioadei în care activitatea școlilor auto și centrelor de examinare a fost sistată.

De ce permisul de conducere a ajuns greu de luat în România

Se pare că un tânăr de 18 ani trebuie să aștepte aproape trei luni până va susține sala și traseul. Asta în condițiile în care băiatul mai are doar două ședințe de condus.

“Mi se pare cam prea mult timpul de aşteptare… până la sală şi oraş, din câte am înţeles, minim 45 de zile, dacă nu mai mult. Trebuie să învăţăm mult mai mult, că altfel nu ştiu… Se uită în 45 de zile”, a zis băiatul, pentru Digi 24.

De altfel, doar în orașul Sibiu se înscriu peste 100 de persoane pentru a susține sala. Tototdată până ajung în sala de examen durează cel puțin o oră.

Cat dureaza sa iti iei permisul
Cat dureaza sa iti iei permisul

”În acest moment, prima zi de programare online disponibilă este 26 octombrie. Și asta doar la nivelul judeţului Sibiu.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Dacă reușesc să treacă de proba teoretică, cursanţii au de aşteptat încă două luni să dea “traseul”.

O şedinţă în plus de condus extra costă aproximativ 100 lei. Astfel, pentru a putea fi din nou stăpâni pe situație, cursanţii au nevoie, în medie, de trei astfel de întâlniri cu instructorul auto.

Ce trebuie să știe șoferii care doresc să își schimbe permisul de conducere

De asemenea, șoferii care trebuie să își schimbe permisul auto, trebuie să aibe în vedere mai multe lucruri. Pentru a evita statul la coadă trebuie să îți faci o programare online pentru schimbarea actului și să ai în vedere ce documente sunt necesare demersului. Chiar dacă permisul de conducere devine greu de luat în România, pentru schimbarea lui ne putem ușura munca astfel:

Iată actele necesare:

-cerere schimbare permis- care se primește completată la ghișeul de schimbare permise auto și trebuie doar semnată
-buletin sau carte de identiate a titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România.
-dovada plăţii taxei pentru permisului de conducere – 68 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
-permisul de conducere, în original
fișa medicală pentru schimbare permis auto– document emis de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.
-în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu, în original şi copie;

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI