Ce se întâmplă cu examenul pentru obținerea permisului de conducere. Anunțul făcut de conducerea instituției

Raluca Juncu / 17.03.2020, 09:31
Ce se întâmplă cu examenul pentru obținerea permisului de conducere. Anunțul făcut de conducerea instituției

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, programul privind eliberarea de permise auto suferă modificări în această perioadă.

Ce se întâmplă cu permisele auto

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că, începând cu data de 17.03.2020, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației actuale, se arată într-un comunicat al Instituției.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul instituției, site-urile Instituției Prefectului.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor mai informează că, în perioada 11-31.03.2020 activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției, la secțiunea Programări online.

„La nivelul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule, măsura fiind aceea ca examinările, preschimbările, eliberările de documente să se facă urmare a programărilor online”, a declarat Bogdan Despescu.

Totodată, pentru respectarea măsurilor privind evitare aglomerării la ghișee și dezinfectarea spațiilor destinate publicului, programul de lucru cu publicul se va prelungi la toate serviciile publice comunitare teritoriale până la ora 19:00.

„Recomandăm autorităţilor publice locale care eliberează cărţi de identitate să organizeze serviciul astfel încât să evităm aglomerare de persoane în spaţiile de la ghişee”, a mai spus secretarul de stat, Bogdan Despescu.

România se confruntă la momentul transmiterii aceștei știri cu 168 de persoane diagnosticate cu coronavirus. Alte nouă persoane s-au vindecat. Peste 3000 de persoane se află în acest moment în carantină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI