Veste bună pentru turişti. Se redeschid muzeele şi plajele private din Grecia

Ana Anitoiu 08.05.2021, 22:54
Veste bună pentru turişti. Se redeschid muzeele şi plajele private din Grecia

Veste bună pentru turiști! Se redeschid plajele private și muzeele din Grecia, țară ce se numără printre destinațiile de vacanță preferate de mulți români în sezonul cald. Oficialii eleni din domeniul sănătății au făcut anunțul.

De când se deschid muzeele și plajele din Grecia

Grecia se pregătește de startul sezonului turistic, pe 15 mai. Plajele private au fost redeschise de sâmbătă, celelalte urmând să primească turiști de săptămâna viitoare, la data menționată. Pentru pasionații de cultură, muzeele din această țară se vor deschide începând cu 14 mai.

De asemenea, oficialii din domeniul sănătății din Grecia au anunțat că se vor deschide și cinematografele în aer liber, din 21 mai, dar cu capacitate redusă. Teatrele vor aștepta spectatori din data de 28 mai. Terasele cafenelelor şi restaurantelor au fost deschise din 3 mai. În ciuda tuturor acestor măsuri, specialiștii din domeniul turismului nu se aşteaptă la sosiri masive ale vizitatorilor străini până în luna iulie.

Se redeschid muzeele si plajele din Grecia
Plaja din Grecia

Restricții relaxate în Grecia, după ce țara a fost lovită puternic de cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus

Cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus a afectat puternic Grecia. Cele mai multe dintre cele peste 10.000 de decese au fost înregistrate în ultimele luni. De la începutul pandemiei, au fost raportate peste 360.000 de cazuri de Covid-19 în această țară cu o populație de aproximativ 10.8 milioane de locuitori.

Restricțiile ce au fost impuse încă din luna noiembrie în Grecia au început să fie relaxate în aprilie. Guvernul de la Atena a permis redeschiderea celor mai multe magazine care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale. În plus, obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din alte câteva ţări ca Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Când s-ar putea scumpi vacanțele

Directorul unei agenții de turism a avertizat când s-ar putea scumpi vacanțele. Dacă deocamdată este o perioadă bună pentru a face rezervări, deoarece tarifele sunt încă mici, de la începutul lunii iunie, odată cu o creștere mare a cererii, prețurile ar putea exploda.

”Din ianuarie și până acum au existat scăderi de tarife, care au venit mai ales din zona de cazare. În perioada următoare probabil și hotelierii vor crește ușor prețul, biletele de avion se vor scumpi și atunci per total mă aștept la un 10-15%, minimum, să crească prețurile.

Înainte, în 2019, aveam rezervări cu 150 zile înainte de plecare, în medie. La începutul anului acesta, media era de 14-15 zile, iar acum suntem la 35-40 de zile. Cumva, este de tip last-minute, dar oamenii încep să rezerve din ce in ce mai mult. Egipt pe primul loc și de departe, de la începutul anului. Și acum încep destinațiile clasice precum Grecia și Turcia”, a spus Cosmin Marinof, directorul unei agenții de turism, potrivit Digi 24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI