Pericol major la granița României. Ce virus ucigaș a ajuns în apă, OMS este în alertă

Stan Filon 11.06.2023, 18:59
Pericol major la granița României. Ce virus ucigaș a ajuns în apă, OMS este în alertă

Pericol major la granița României! Pe lângă războiul de la frontiera României, acum o altă amenințare vină să îi bage în sperieți pe români. Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă, deoarece situația este una foarte gravă.

Pericol major la granița României

Un virus ucigaș amenință granițele României, iar de vină este tot războiul din Ucraina. Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă, deoarece pericolul este unul iminent. Medicii spun că riscul apariției holerei este unul ridicat.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce, barajul Kahovka, situat pe fluviul Nipru, în sudul Ucrainei a fost distrus. După distrugerea acestuia, ucrainenii se confruntă cu inundații masive, care au acoperit localități întregi. Apa a pătruns pest tot, inclusiv în spațiile de depozitare a combustibililor, în depozitele de îngrășăminte și produse chimice, și chiar în cimitire.

Pericol major la granita Romaniei
Pericol major la granita Romaniei

„Trebuie să avem vaccinuri suficiente”

Apa potabilă din zonă a fost și ea contaminată din cauza inundațiilor, iar în acest context, riscul apariției anumitor boli este unul inevitabil. Până la momentul actual, nu a fost înregistrat niciun caz de holeră în Ucraina.

„Este adevărat că agentul patogen e prezent în mediu și de aici pleacă acest risc, dar nu există nicun caz. Trebuie luate măsuri și aici e destul de complicat, pentru că nu poți să faci ce ai face pe vreme de pace, și în plus că astfel de cazuri ar putea să ducă oricând la o situatie care se schimbă de la o zi la alta. Trebuie să avem vaccinuri suficiente, și OMS la asta se gândește. Dacă apare o situație complicată, trebuie să ai deja vaccinuri în stocuri în așa fel încât să protejezi populația”, a declarat Adriana Marinescu pentru Digi24.

OMS atrage atenția și susține că atât holera, cât și alte boli pot fi transmise prin apă. Autoritățile sunt în stare de alertă și prelevează tot timpul probe de apă, pentru a vedea dacă sunt viruși periculoși. Odată cu venirea temperaturilor ridicate, ucrainenii au primit un nou avertisment! Experții le recomandă oamenilor să nu meargă pe litoral și să nu intre în apă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...