Percheziții în București, Sector 1, la Brigada de Poliție Rutieră și la Poliția Locală. Polițiștii ar fi luat mită de la șoferi

Elena Avramescu 25.11.2021, 12:12
Percheziții în București, Sector 1, la Brigada de Poliție Rutieră și la Poliția Locală. Polițiștii ar fi luat mită de la șoferi

În această dimineață, mai multe percheziții au loc, într-o anchetă de amploare în care zeci de polițiști de la Brigada de Poliție Rutieră București sunt suspectați că ar fi luat mită.

Percheziții în Sector 1, la Brigada de Poliție Rutieră și la Poliția Locală

Perchezițiile s-au făcut și la Poliția Locală Sector 1. În total sunt vizați 25 de polițiști, dintre care 20 rutieri și cinci locali în această anchetă în care sunt cercetate fapte de luare de mită.

Ofițerii anticorupție participă joi dimineață, 25 noiembrie 2021, la 36 de percheziții în urma cărora cei vizați vor fi ridicați și duși la audieri.

Perchezițiile au loc la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră București, precum și la locuințele unor polițiști. În plus, ancheta vizează fapte de corupție și este derulată de Direcția Generală Anticorupție.

Ofițerii anticorupție notează că aproximativ 20 de polițiști de la Brigada de Poliție Rutieră București ar fi luat mită în trafic în anumite situații pentru a nu sancționa șoferii care încălcau legea. În plus, activitatea lor a fost urmărită timp de mai multe luni, iar joi au loc descinderi.

Percheziții de amploare în județul Iași, într-un dosar de spălare de bani

Ieri, 24 noiembrie 2021, s-au efectuat 18 percheziții ce au vizat un grup de infractori care ar fi înșelat și spălat bani. În plus, toți aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu. Au fost mai multe nume de seamă vizate de anchetatori în cazul perchezițiilor efectuate în această dimineață, precum Alin Eugen Curcă, Cătălin Sandu și avocatul Alexandru Bernic.

La data de 24.11.2021, polițiștii din Iaşi efectuează un număr de 18 percheziții domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani şi abuz în serviciu.

În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, pe raza judeţului Iaşi a acţionat un grup infracţional organizat, care a avut ca scop principal săvârşirea unor infracţiuni de înșelăciune, în domeniul imobiliar, simularea activității infracționale fiind realizată prin intermediul unor acte juridice, cu aparență de legalitate, au transmis autoritățile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...