O româncă a păcălit un cetățean străin să-i trimită 100.000 de euro. Ajunşi la tribunal, cei doi s-au împăcat, care este motivul

Cătălina Burghelea 15.11.2021, 11:15
O româncă a păcălit un cetățean străin să-i trimită 100.000 de euro. Ajunşi la tribunal, cei doi s-au împăcat, care este motivul

O româncă, în vârstă de 31 de ani, din Constanţa a crezut că dă lovitura vieții atunci s-a văzut cu 100.000 de euro în contul bancar. Suma provenea de la un cetățean străin, pe care îl păcălise sub diverse pretexte. Însă, cazul a luat o întorsătură neașteptată la tribunal.

O femeie de 31 de ani a primit 100.000 de euro de la un străin

O tânără din Constanța a reuşit să convingă un cetăţean german să-i trimită cca. 100.000 de euro. Ajunşi la proces, cei doi s-au împăcat! Femeia de 31 de ani l-a lăsat fără bani pe neamț, dar a reușit să cadă de comun acord cu bărbatul că va face un lucru, pentru a scăpa de închisoare.

Cei doi s-au împrietenit rapid

Tânăra din Constanţa s-a împrietenit cu cetăţeanul german cel mai probabil în mediul online și l-a convins să-i vireze în conturi aproape 100.000 de euro. Sub diverse pretexte, femeia a obţinut suma de 96.050 de euro. Bărbatul și-a dat seama că este țepuit şi a dat-o în judecată pe româncă.

Scuzele folosite de româncă pentru a-l lăsa fără bani pe neamț

În vârstă de 31 de ani, constănțeanca a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (3 acte materiale). Femeia a început să stea de vorbă cu un cetățean străin, german, pe care, în timp, l-a păcălit să-i trimită sume uriașe de bani, ba că are nevoie pentru probleme de sănătate, ba pentru un apartament etc. Cert este că individul străin i-a trimis 100.000 de euro. Când s-a simțit păcălit, acesta a depus plângere, însă, surpriză! S-a împăcat cu persoana vătămată, scrie Replica online.

În primă fază, tânăra a obţinut 29.400 de euro, motivând că suma îi este necesară pentru a-şi continua studiile de asistentă medicală, dar şi pentru o operaţie pentru tatăl său. Pentru a convinge persoana vătămată că a reluat cursurile școlii de asistente medicale, inculpata s-a folosit de un articol de presă pe care l-a editat, pretinzând că este o fotografie reală realizată în timp ce frecventa cursurile.

Cetățeanul străin și-a dat seama târziu că este păcălit

A doua încercare a fost şi mai tare: aceasta a primit 69.750 de euro, spunându-i cetăţeanului german că trebuie să-şi cumpere o locuinţă, din cauză că ea şi familia ei au fost executaţi siliţi.

Neamțul a simţit că ceva nu este în regulă şi a dat-o în judecată pe româncă. Cazul a luat, însă, o turnură neaşteptată pentru judecători!

S-au împăcat la tribunal

În urma acestor falsuri, femeia a fost acuzată de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa, dar aceștia au dispus încetarea procesului penal împotriva ei după ce persoana vătămată s-a împăcat cu inculpata, fiind recuperată şi o parte din prejudiciu, adică 44.050,93 de euro.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au dispus încetarea procesului penal după ce cele două părţi implicate au ajuns la un acord. Mai exact, cei doi s-au împăcat după ce constănțeanca a fost de acord să-i returneze păgubitului suma de 44.050 de euro.

Ce a precizat instanţa

La dosarul cauzei există un încris autentic ce atestă existența împăcării celor doi, cu privire la infracțiunea dedusă judecății. Astfel, instanţa a dispus încetarea procesului penal faţă de tânăra din Constanța, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (3 acte materiale).

Urmăriți Impact.ro și pe