Percheziții DNA la serviciul rutier Botoșani. Polițiștii, suspectați că au luat mită în trafic

Elena Avramescu 02.06.2021, 12:35
Percheziții DNA la serviciul rutier Botoșani. Polițiștii, suspectați că au luat mită în trafic

Percheziții DNA la serviciul rutier Botoșani. În decursul zilei de azi au avut loc mai multe descinderi la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Mai pe lag, este vorba despre o operațiune organizată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție prin intermediul Serviciului teritorial DNA Suceava, conform informațiilor transmise de Monitorul de Botoșani. Se pare că ar fi vorba despre suspciuni de mită luate de polițiștii poliției rutiere din Botoșani.

Percheziții DNA la serviciul rutier Botoșani

Miercuri dimineață, anchetatorii au organizat mai multe percheziții la sediul Serviciului Rutier, dar și la domiciliile unor polițiști. Din informații neoficiale s-a aflat că ancheta îi vizează pe majoritatea lucrătorilor din cadrul Serviciului Rutier, dar până acum reprezentanții DNA nu au oferit niciun fel de informații cu privire la operațiunea de astăzi.

În plus, descinderile DNA au venit la doar câteva zile după ce șapte angajați din cadrul SPR au hotărât să se pensioneze, fiind vorba despre un ofițer și șase agenți rutieri printre care comisarul șef Victor Ciubotaru, cel care a coordonat compartimentul de drumuri europene și drumuri naționale, precum și agenții Viorel Anton, Silviu Pintilei și Ioan Bălan, care erau printre cei mai vechi în sistem.

Perchezitii DNA la serviciul rutier Botosani
Perchezitii DNA

Percheziţii DNA în 10 judeţe din Moldova şi Muntenia

La data de 21 aprilie s-au efectuat mai multe percheziţii care au vizat faptele de corupţie, iar câteva surse din zona anchetei au menționat faptul că sunt vizate înmatriculările de maşini necorespunzătoare tehnic. În plus, în multe cazuri autovehiculele nici măcar nu erau prezentate pentru inspectare conform legii.

Procurorii DNA au efectuat percheziţii în 10 judeţe din zona Moldovei şi a Munteniei. Potrivit unor surse din zona anchetei percheziţiile au loc şi în judeţele Vaslui, Galaţi, Bacău, Iaşi, Vrancea, Brăila, Buzău, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

În plus, sursele judiciare au menționat faptul că descinderile au avut ca scop probarea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu obţinerea inspecţiei ITP fără prezentarea maşinilor ori pentru maşini care nu corespundeau din punct de vedere tehnic, cu complicitatea unor funcţionari de la Registrul Auto Român (RAR).

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...