Dan Diaconescu, vizat de acuzații grave. Avocatul său, detalii de ultim moment: „Surpriză şi panică”

Andrei Simion 06.04.2023, 22:04
Dan Diaconescu, vizat de acuzații grave. Avocatul său, detalii de ultim moment: „Surpriză şi panică”

Polițiștii de la Investigații Criminale au descins, joi, la locuința unui bărbat de 55 de ani, din București. Este vorba despre jurnalistul Dan Diaconescu, patronul fostei televiziuni OTV. Acesta a fost reținut și dus la Constanța pentru audieri, fiind acuzat de relații sexuale cu minore.

Dan Diaconescu, implicat într-un mare scandal

Update 6 aprilie, ora 21.55. Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a dezvăluit, joi seară, unde se afla fostul patron OTV, de fapt, când au venit mascații să-l ducă la audieri.

„Nu a fost găsit într-un dulap, ci era în dressing. Dressingul nu este neapărat un dulap de haine, ci este o cameră. Este chiar lângă dormitor. La ora 6.30 când au pătruns organele de poliţie, nu pot să spun că au năvălit pentru că, într-adevăr, au făcut-o la modul civilizat, cu trei bătăi în uşă, cu cinci somaţii. Nu au apucat să spargă uşa, pentru că a fost deschisă imediat. Este un moment de surpriză şi de panică care se instalează. În casă erau soacra, soţia, copilul. În momentul în care s-a dat jos din pat, că auzi tropăind, pentru că ei au urcat direct. A fost un efectiv masiv de poliţişti, o parte s-au dus la parter şi au pătruns în fiecare cameră şi o parte au urcat în viteză. În momentul ăla din dormitor a ajuns până în dressing, unde l-au întâmpinat organele de poliţie. Deci, el a fost practic găsit în dressing, în deplasarea lui către uşa de intrare. Despre ce dulap vorbim?”, a spus avocatul.

Cât despre acuzațiile de act sexual cu un minor în formă continuată și folosirea prostituției infantile, Alexandru Murărescu susține că l-a întrebat pe Diaconescu „și a spus că nici vorbă de așa ceva”.

Update 6 aprilie, ora 17.56. Fostul patron al OTV, Dan Diaconescu, a fost adus, joi după-amiază, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, audierea sa fiind în derulare: „În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind un bărbat de 55 de ani, din municipiul Bucureşti, precizăm că este vorba de un dosar de cercetare penală constituit ca urmare a unei sesizări din oficiu, din data de 15 martie a.c., a poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, Biroul Investigaţii Criminale”, a precizat IPJ.

Știrea inițială: „La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit”, a transmis Poliția.

Jurnalistul TV este acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore

Detaliile din anchetă arată că, între anii 2020 și 2021, Dan Diaconescu a întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani si 4 luni, la acea vreme), în București și Constanța. Ulterior, vedeta TV a făcut același lucru cu sora ei geamănă. De altfel, în aceeași perioadă, el a încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea. Ulterior, patronul fostei televiziuni OTV a fost filmat și șantajat cu bani, în caz contrar, imaginile urmau a fi publicate în spațiul public.

Fostul parlamentar a fost eliberat condiționat în urmă cu șase ani, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. Diaconescu a câştigat 200 de zile deoarece a lucrat în penitenciar şi alte 150 de zile după ce a scris cinci cărţi. El fusese încarcerat în martie 2015 pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moț.

Conform rechizitoriului, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat, direct și indirect, printr-un intermediar, pe edilul mai sus menționat, pentru a-l determina pe acesta să predea suma de 200.000 de euro. Constrâns, Ion Moț i-a dat unui intermediar suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe