Pentru ce se judecă de un an de zile Florin Cîțu și Orlando Teodorovici. „Chiparosule!” versus „Spion rus!”

Redacția IMPACT 17.04.2020, 16:22
Pentru ce se judecă de un an de zile Florin Cîțu și Orlando Teodorovici. „Chiparosule!” versus „Spion rus!”

Războiul cunoscut de toată lumea, dintre fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici și actualul ministru, Florin Cîțu a continuat luni de zile. Neînțelegerile, însă au continuat și în instanță.

Eugen Teodorovici vs Florin Cîțu

Celebrele neînțelegeri dintre Florin Cîțu și Eugen Teodorovici au început toamna trecută, când Guvernul Orban a fost instaurat, după ce Guvernul condus de Viorica Dancilă a fost demis prin moțiune, pe 10 octombrie 2019.

După investirea Cabinetului lui Orban, PSD anunța că depune moțiune simplă pentru demiterea executivului. Moțiunea venea în contextul în care Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor a spus, în prima conferință de presă în calitate de ministru că a găsit o „moștenire dezastruoasă” lăsată de guvernanții social democrați. Aceste declarații l-au deranjat pe fostul ministru Teodorovici, care a lansat, ulterior, în numeroase rânduri acuze către Florin Cîțu.

„Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost. Ai auzit? Cîţule, după ce că eşti urât, eşti şi prost!”, este una din replicile date de Eugen Teodorovici.

În decembrie 2019, pe holurile Parlamentului chiar în timp ce actualul Ministru de Finanțe dădea declarații jurnaliștilor, după ce moțiunea simplă împotriva sa fusese adoptată de Senat, Eugen Teodorovici a trecut prin spatele lui și i-a spus cu ironie:

Trage o liniuță la Guvern!”, iar ulterior, după ce s-a îndepăratat a mai adăugat: „Vezi că iese praful de la nas”.

Momentul în care Eugen Teodorovici a trecut prin spatele lui Florin Cîțu. Foto: captură video
Momentul în care Eugen Teodorovici a trecut prin spatele lui Florin Cîțu. Foto: captură video

Seriile de atacuri l-au determinat pe Florin Cîțu să îl dea în judecată pe fostul ministru. Cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 5, la începutul lunii martie a anului trecut. Recent, instanța s-a pronunțat.
Judecătorul a decis respingerea acțiunii lui Florin Cîțu ca neîntemeiată și îl obligă pe premierul nominalizat să plătească 2500 lei cheltuieli de judecată. Decizia nu este însă definitivă, iar acesta a făcut apel.

Soluția Instanței

„Respinge cererea reclamantului cu privire la cheltuielile de judecată că neîntemeiată Obligă reclamantul la plata către părat a sumei de 2500 de lei cheltuieli de judecată-onorariu avocat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la judecătoria sector 5 București Pronunțată în ședința publică 22 01 2020”, se arată în minuta Instanței de la Judecătoria Sectorului 5.

 

 

Sursa foto: Inquam Photos și Facebook/Eugen Teodorovici

Urmăriți Impact.ro și pe