Pentru ce dată a fost amânat Islanda-România, barajul pentru Euro. Se va juca cu spectatori

Marian Cărăvan 17.03.2020, 16:23
Pentru ce dată a fost amânat Islanda-România, barajul pentru Euro. Se va juca cu spectatori

UEFA a decis marți, 17 martie, amânarea EURO 2020 pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021. În aceste condiții și meciul Islanda – România, barajul pentru EURO, a fost amânat. Sunt șanse mari ca întîlnirea respectivă să aibă loc cu spectatori în tribune.

Pentru ce dată a fost amânat Islanda – România, barajul pentru EURO. Se va juca cu spectatori

Naționala României nu e încă sigură de prezența la competiția europeană. Tricolorii mai au de disputat barajul cu Islanda, programat inițial pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik. E tot mai clar că acest meci nu se va mai disputa la data respectivă, iar strategia va trebui schimbată din mers, pentru toată lumea. Dacă va trece de Islanda, Naționala României urmează să întâlnească învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria, pentru un loc la turneul final. Amânarea EURO 2020 cu un an duce automat și la amânarea meciurilor de baraj pentru turneul final. Deși inițial era luată în calcul amânarea cu o săptămână și a disputării jocului fără spectatori, una dintre variantele discutate ar fi ca Islanda – România să aibă loc la jumătatea lunii iunie, conform Fanatik. Este posibil ca până atunci situația să se schimbe și să poată fi prezenți și fanii în tribune.

Partea bună a lucurilor este că această amânare dă posibilitatea României de a pregăti minuțios meciurile de calificare, țara noastră câștigând timp pentru finalizarea stadioanelor pe care s-a angajat că le pune la dispoziție pentru antrenamente în București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf.

Patru meciuri vor fi găzduite de Arena Națională în cadrul competiției mutate pentru 2021, trei meciuri din Grupa C și o optime de finală. Dacă se va califica, România are șansa de a disputa două meciuri la București în cadrul turneului final, contra Austriei și Ucrainei.

LUCIAN DANCIU / MEDIAFAX FOTO
Va duce Mirel Rădoi România la turneul final? LUCIAN DANCIU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Tineretului și Sportului a avut o primă reacție după ce EURO 2020 a fost amânat un an

Ionuț Stroe, ministrul TS, se bucură că UEFA a luat decizia de a amâna EURO 2020, toate acestea din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat toate țările și susține că hotărârea este în favoarea sportivilor. Mai mult, Ionuț Stroe a anunțat că va face tot posibilul ca turneul final să se desfășoare în România în cele mai bune condiții.

„Este o decizie bună, poate cea mai bună care se putea lua. E o masură de prevenție, contează foarte mult sănătatea, securitatea sportivilor. Competiția va avea loc în 12 orașe europene, pe stadioane de 40-50 000 de locuri. Nu ne vom opri din ceea ce avem de făcut, proiectele de infrastructură vor continua.

Sunt investiții pe care le considerăm de importanță maximă, cu impact pe termen lung, sunt obiective pe are le vrem pe termen lung. Mă pot angaja că EURO se va desfășura în România în cele mai bune condiții!”, a spus Ionuț Stroe, conform Digi 24.

Urmăriți Impact.ro și pe