EURO 2020 | România- Norvegia. Cosmin Contra, înainte de partida crucială de pe Arena Națională: “Mă aștept la un meci foarte greu”

Ciprian Ioana 15.10.2019, 11:29
EURO 2020 | România- Norvegia. Cosmin Contra, înainte de partida crucială de pe Arena Națională: “Mă aștept la un meci foarte greu”

România întâlnește Norvegia, marți, pe Arena Națională, într-un meci crucial pentru calificarea la EURO 2020. Tricolorii se află acum pe locul al treilea în grupă, dar o victorie în fața nordicilor ar crește substanțial șansele de a încheia grupa pe locul al doilea, cel care ne trimite la turneul final.

Naționala României are un meci crucial, marți, 15 octombrie, pe Arena Națională împotriva Norvegiei. O victorie le-ar crește tricolorilor șansele de a se califica la turneul final de pe locul al doilea.

Este locul la care râvnesc și Norvegia și Suedia, reprezentative extrem de puternice. După meciul cu Norvegia, România întâlnește Suedia, tot pe teren propriu. Pentru a fi sigură de calificare la turneul final EURO 2020, naționala lui Contra are nevoie de două victorii.

România-Norvegia, meci crucial pentru calificarea la EURO 2020. Ce spune Contra

Cosmin Contra, selecționerul României, admite că meciul e unul extrem de greu, dar se declară încrezător.

“Nu am niciun plan special, cum cred că nici antrenorul Norvegiei nu are un plan special pentru jucătorii noştri de calitate. Dacă vom câştiga şi cu 1-0 jucând prost, aş fi cel mai fericit”, a declarat selecţionerul Cosmin Contra.

Cosmin Contra susține că le va spune jucătorilor să nu joace la egal și să spere într-o victorie.

“Nu m-a surprins egalul Norvegiei cu Spania, Norvegia a făcut un meci foarte bun, mai ales din minutul 70. Mă aştept la un meci foarte greu, din toate punctele de vedere, dar suntem pregătiţi, ne-am antrenat foarte bine şi sperăm să facem un meci foarte bun. Norvegia este o echipă puternică atât fizic, sunt o echipă redutabilă la fazele fixe, dar cred că Odegaard şi King sunt cei mai periculoşi jucători. Echipa Norvegiei este la acelaşi nivel cu echipa Suediei, poate cu o viteză în plus. La niciun meci nu le spun jucătorilor să evoluăm la egal. Am mare încredere în jucători şi sper ca mâine să ne facă fericiţi pe toţi. În principiu, m-am hotărât în privinţa echipei de mâine. Criticile vor exista şi există în lumea fotbalului, mi-aş dori să câştigăm mâine şi trebuie să avem încredere în băieţii ăştia. Depindem de noi pentru a ne califica, avem un meci acasă cu 30.000 de copii, sunt sigur că băieţii vor da totul mâine pentru a câştiga”, a declarat Contra.

România joacă fără spectatori meciul cu Norvegia, din cauza incidentelor de la meciul cu Spania. Însă, în tribune se vor afla 30.000 de copii sub 14 ani cu însoțitorii lor.

Meciul România – Norvegia se joacă marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Urmăriți Impact.ro și pe