Pensionar român, protagonistul unor scene demne de filmele de acțiune. Cum a reușit bătrânelul de 80 de ani să devină un erou pentru polițiști

Stan Filon 21.09.2022, 15:42
Pensionar român, protagonistul unor scene demne de filmele de acțiune. Cum a reușit bătrânelul de 80 de ani să devină un erou pentru polițiști

Un pensionar din Prahova a devenit rapid model chiar și pentru Poliția Română. Octogenarul a acționat exact ca în filmele de acțiune, pe care le vedem la televizor. Acesta a reușit să destructureze pe cât s-a putut o bandă de hoți, poate chiar aceeași care l-a călcat în urmă cu doi ani, când personajul principal rămăsese fără banii strânși cu greu din pensie.

Pensionar român, protagonistul unor scene demne de filmele de acțiune

Așadar, nea Costică, un pensionar de 80 de ani dintr-o localitate din Prahova a devenit un adevărat erou pentru Poliția Română, care nu i-a făcut o baladă, ci i-a spus povestea pe pagina de Facebook oficială. Bărbatul a reușit să destructureze o bandă de hoți care cu siguranță a făcut multe victime. Prin această metodă, nea Costică își pierduse agoniseala, în urmă cu doi ani. Dar să vedem exact ce spun polițiștii că s-a întâmplat.

„Ce i-a copt-o nea Costică!

Povestire demnă de citit, așa că acordați-i un moment din timpul vostru. Se întâmpla ieri, pe când nea Costică, la splendida vârstă de 80 de ani, se plimba prin oraș cu diverse lucruri de rezolvat. Și cum mergea pe stradă… aude: – Nu vrei nene niște oale? Le dau la un preț bun! Cum memoria nu îl înșală, și-a adus aminte că a fost păcălit cu 2 ani în urmă prin aceeași metodă. Foarte perspicace, nea Costică: – Ba da nepoate! Dar nu am bani la mine, trebuie să iau de acasă!

Pensionar roman, protagonistul unor scene demne de filmele de actiune
Pensionar roman, protagonistul unor scene demne de filmele de actiune

„Alo, Poliția! Cum facem să prindem un hoț!”

S-a urcat în mașina proprie și a pornit către casă cu individul după el, doar că pe traseu:– Alo, Poliția! Cum facem să prindem un hoț!

Colegii noștri din Prahova s-au mobilizat și au supravegheat traseul celor doi, precum și locuința lui nea Costică. Ce se credea, s-a și întâmplat. Individul a intrat în casă și a furat toții bani pe care îi avea personajul principal al povestirii noastre…6.800 de lei.

Acum continuarea o cunoașteți, nu? Banii au fost recuperații, iar individul a fost reținut. Fii ca nea Costică!”, sună povestea ruptă parcă din filmele cu acțiune spusă de oamenii legii.

Aceștia atrag atenția asupra acestei metode de furt, denumită metoda „comis-voiajorul”, care presupune oferirea spre vânzare de către vânzători ambulanți, la un preț „minim“, greu de refuzat, a diferite produse. De fapt, comercianții se transformă în adevărați hoți, odată ajunși la domiciliul victimei.

 

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...