Pensiile acestea, impozitate cu 99%. Pentru care dintre români este valabilă legea

Stan Filon 17.02.2021, 13:10
Pensiile acestea, impozitate cu 99%. Pentru care dintre români este valabilă legea

Pensiile speciale reprezintă o ”aberație” și trebuie să fie impozitate, după cum a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, care a venit și cu o propunere, la nivel declarativ doar. Liderul UDMR spune că pensiile speciale trebuie calculate în funcție de salariul președintelui României.

Ce pensii ar putea fi impozitate cu 99%

Președintele UDMR a fost invitat la o emisiune de la B1 TV, unde s-a ridicat și problema pensiilor speciale care au ajuns să depășească chiar și suma de 70.000 de lei! Acesta este de părere că pensiile speciale ar trebui să fie calculate în funcție de salariul șefului statului. Ce este peste venit lunar al președintelui statului, ar trebui impozitat cu99%, este de părere kelemen Hunor.

Vicepremierul spune că nu s-ar pune problema de neconstituționalitate a prevederii respective și așa am rezolva pentru totdeauna problematica ridicată de pensiile speciale.

Ce pensii ar putea fi impozitate cu 99%
Ce pensii ar putea fi impozitate cu 99%

”Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99%”

”Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la B1TV.

Kelemen Hunor a vorbit și despre celelalte pensii, despre care a spus că vor mai crește de la 1 ianuarie 2022. Vicepremierul a spus că acestea s-au majorat în septembrie 2020, dar și anul acesta.

”Programul de guvernare este pe patru ani și prevede ca pensiile să crească potrivit legii. Cum va fi repartizată creșterea pensiilor depinde de bugetul fiecărui an. Anul trecut s-au majorat în septembrie, în 2021 sunt mai mari decât în 2020. Acolo am fost cu toții de acord. Următoarea creștere să fie începând din 2022, 1 ianuarie”, a mai afirmat vicepremierul.

Premirul Florin Cîțu a recunoscut că pensionarii au fost mințiți în campania electorală, chiar de PNL. La finalul unei ședințe de Guvern, premierul Florin Cîțu a declarat că promisiunea de majorare a pensiilor cu 8% făcea parte din programul electoral, nu din programul de guvernare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...