Pedeapsă șoc primită de Simona Halep în cazul dopajului. Anunțul făcut de Marca

Corina Oprea 30.06.2023, 19:33
Pedeapsă șoc primită de Simona Halep în cazul dopajului. Anunțul făcut de Marca

Vești de ultim moment despre Simona Halep! Celebra tenismenă a fost audiată pentru dosarul legate de dopaj și așteaptă acum un verdict în acest sens. Marca, insă, a dat un verdict îngrijorător legat de îndrăgita sportivă. Cât crede publicația spaniolă că va sta Halep suspendat, prevederile sunt extrem de grave.

Marca dezvăluie cât va fi suspendată Halep

Simona Halep a fost audiată în dosarul de dopaj, moment pe care îl așteaptă de luni întregi și care a tot fost amânat de judecători. Fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros și-a spus punctul de vedere și a avut ocazia să facă declarațiile care speră că o vor salva în procesul dificil din care face parte.

Hotărârea Sport Resolutions ar putea fi aflată în maximum 14 zile de la data audierii, iar o dată aproximativă ar fi 12-13 iulie. Presa din Spania a început deja să facă speculații care au provocat controverse în lumea sportivă.

Astfel, Marca spune că Simona Halep ar putea fi suspendată în jur de doi ani, începând cu noiembrie 2022. Astfel, ar putea reveni pe teren abia în noiembrie 2024, ceea ce înseamnă că  va ieși din clasamentul WTA.

„Va primi, probabil, o suspendare de doi ani, pedeapsă cu startul în noiembrie 2022”, scriu jurnaliștii de la Marca.

Totuși, ar putea scăpa de pedeapsă sau cel puțin să aibă parte de o reducere. Astfel, Halep ar putea face un apel la TAS, în urma căruia va beneficia de o reducere.

WTA, posibil vinovată de dopajul Simonei

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) susține că mereu i-a avertizat pe sportivi cu privire la administrarea de suplimente alimentare. Instituția nu ar susține deloc acest tip de pastile, pe motiv că nu știu ce substanțe conțin exact acestea.

În schimb, acuză WTA că a favorizat folosirea suplimentelor de către jucători. Astfel, mai mulți sportivi ar fi putut avea de pierdut din această cauză, după ce înțelegeau că este potrivită administrarea acestor pastile, situație în care s-ar afla și Halep.

Administratorul contului de Twitter WTA Romania” spune că Simona Halep a fost victima ipocriziei, mai ales după ce WTA ar fi avut un parteneriat legat de o companie de suplimente, unde sportiva a fost imaginea.

Greu să nu râzi de ipocrizia cu care se confruntă Simona Halep! ITIA, agenția pe care WTA o folosește pentru a controla dopajul, sfătuiește jucătorii să nu ia suplimente. Dar, în același timp, WTA a fost în parteneriat cu USANA, o companie de suplimente, și a folosit-o pe Simona în reclame”, este acuzația lansată de administratorul contului de Twitter WTA Romania”.

Urmăriți Impact.ro și pe