Pe ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon 2022. Sârbul Novak Djokovic și poloneza Iga Swiatek, principalii favoriți ai competiției

Sorin Barbu 24.06.2022, 14:10

Crema tenisului mondial își dă întâlnire, la finalul lunii iunie, la una dintre cele mai importante competiții din istoria sportului. În acest condiții întrebarea pe ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon 2022, unde îi vom vedea pe Novak Djokovic, Rafael Nadal, Iga Swiatek sau Simona Halep, devine foarte importantă. Sigur că fanii au și alte nedumeriri. Sunt nerăbdători să afle dacă Djokovic va câștiga al șaptelea trofeu, așteaptă să vadă dacă Nadal își va învinge durerile și va uimi din nou sau dacă Simona Halep va reuși în sfârșit să câștige un turneu de Grand Slam alături de antrenorul Patrick Mouratoglou.

Pe ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon 2022

Cei mai buni jucători de tenis își dau întâlnire, ca în fiecare an, la al treilea turneu de Grand Slam al anului, găzduit de orașul Londra. Competiția se va desfășura în perioada 27 iunie – 10 iulie, iar piața media freamătă ori de câte ori se desfășoară licitația pentru drepturile de televizare, pentru că este foarte important ce post de televiziune transmite turneul de la Wimbledon, o competiție care asigură audiențe foarte mari și venituri pe măsură. Și nu mai vorbim despre imaginea de eleganță și parfumul de glorie pe care îl transmite această competiție care a început acum 145 de ani.

Biletele sunt foarte greu de obținut așa că fanii vor să afle rapid ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon. În România, pot difuza acest spectacol de gală doar două posturi: Eurosport 1 și Eurosport 2.

Program TV Wimbledon 2022

Luni, 27 iunie: Turul 1 – Eurosport 1 & 2
Marți, 28 iunie: Turul 1 – Eurosport 1 & 2
Miercuri, 29 iunie: Turul 2 – Eurosport 1 & 2
Joi, 30 iunie: Turul 2 – Eurosport 1 & 2
Vineri, 1 iulie: Turul 3 – Eurosport 1 & 2
Sâmbătă, 2 iulie: Turul 3 – Eurosport 1 & 2
Duminică, 3 iulie: Turul 4 – Eurosport 1 & 2
Luni, 4 iulie: Turul 4 – Eurosport 1 & 2
Marți, 5 iulie: Sferturi de finală – Eurosport 1 & 2
Miercuri, 6 iulie: Sferturi de finală – Eurosport 1 & 2
Joi, 7 iulie: Semifinale feminin – Eurosport 2
Vineri, 8 iulie: Semifinale masculin – Eurosport 2
Sâmbătă, 9 iulie: Finala feminin – Eurosport 2
Duminică, 10 iulie Finala masculin – Eurosport 2

Pe ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon 2022 unde vor putea fi urmăriți Novak Djokovic și Simona Halep

Ediția din acest an nu a fost lipsită de tensiuni. Organizatorii au decis să nu-i primească pe sportivii din Rusia și Belarus, considerând că în acest fel vor trage un nou semnal de alarmă legat de războiul din Ucraina, început pe data de 24 februarie din ordinul lui Vladimir Putin. Decizia nu a fost bine primită, iar mulți jucători au criticat această hotârâre.

Unul dintre cei care nu au voie să participe este Daniil Medvedev, sportivul rus care se află pe prima poziție a clasamentului ATP. Pe lista celor cărora li s-a traântit ușa în nas se mai află și Andrey Rublev, Anastasia Pavlyucenkova, toţi din Rusia, dar şi Aryna Sabalenka şi Victoria Azarenka, ambele din Belarus.

În aceste condiții, Novak Djokovic, unul dintre sportivii care i-au criticat pe organizatori, are prima șansă la câștigarea concursului masculin. Ar fi a șaptea victorie pe iarba londoneză pentru sârb.

Pe ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon 2022
Novak Dojovic în turneul de la Wimbledon

Rămâne de văzut care va fi răspunsul lui Rafael Nadal. Jucătorul spaniol suferă de sindromul Muller-Weiss, o boală degenerativă, dar și-a amânat operația și s-a supus unui tratament intensiv, pentru că își dorește foarte tare să participe la această competiție, după ce a câștigat de curând al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră.

Pe ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon 2022

Și la feminin lucrurile sunt foarte complicate. Iga Swiatek a avut un sezon senzațional, ocupă primul loc în clasamentul feminin mondial și este principala favorită. Simona Halep a spus că își dorește să revină în elita tenisului și de aceea l-a și angajat pe Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. O eliminare prematură, din turneul pe care l-a câștigat în anul 2019, ar putea aduce despărțirea de tehnician.

Pe ce post de televiziune se transmite turneul de la Wimbledon 2022

Turneul de la Wimbledon are premii mai mari de anul acesta

După o perioadă complicată, din cauza pandemiei, organizatorii au găsit resursele financiare să mărească substanțial premiile în bani, iar față de anul 2021 există o creștere de aproape 11 %. Ediția din acest an va avea premii totale de 40,3 milioane de lire sterline (47 de milioane de euro). În aceste condiții, campionii vor primi un cec de câte două milioane de lire sterline, iar învinșii din finală un milion de lire sterline.

Turneul de la All England Club din Wimbledon are o istorie de aproape 150 de ani

În lumea tenisul circula o butadă legată de calitatea excelentă a gazonului de la Wimbledon. Un organizator de turneu pe iarbă a vrut să afle care este secretul și i s-a răspuns că suprafața de joc este udată în fiecare zi. „Păi, asta fac și eu”, a spus omul uimit. „Da, dar noi facem asta, de peste 150 de ani, în fiecare zi”.

Clubul All England Club din Wimbledon a fost fondat în anul 1868 sub alt nume. Peste șapte ani i s-a adăugat un teren de tenis pe iarbă, iar în primăvara anului 1877 a avut loc primul campionat. S-au înscris 22 de jucători care au plătit fiecare o taxă de o guinee, iar spectatorii au plătit un șiling.

Spencer Gore, un jucător de cricket din Surrey în vârstă de 27 de ani, a fost primul câștigător. Partida a avut loc într-o zi de joi, deoarece de vineri începea un joc de cricket.

Turneul de tenis se joacă în aer liber, pe terenuri de iarbă, iar din anul 2019 două dintre acestea beneficiază de acoperiș retractabil.

Urmăriți Impact.ro și pe