Patru tineri români, aleși să cânte la Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor de la Monaco. Când va avea loc marele eveniment

Patru tineri români, aleși să cânte la Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor de la Monaco. Când va avea loc marele eveniment

Cvartetul Fortissimi a primit invitația de a participa la „Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor”, organizat de prinţul Albert al II-lea. În plus, printre tinerii care formează cvartetul îl găsim şi pe braşoveanul Bogdan Costache.

Patru tineri români, aleși să cânte la Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor de la Monaco

Violonistul din Brașov, Bogdan Costache, a primit invitația să concerteze la „Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor” de la Monte Carlo, la 23 octombrie, împreună cu cvartetul Fortissimi. Se pare că artistul Mirel Manea este cel care a făcut invitaţia pentru braşoveni la evenimentul unic în lume, organizat chiar de Prinţul Albert al II-lea de Monaco.

Românii au început să-l cunoască pe Bogdan Costache după ce a interpretat la vioară partea solist-instrumentală a piesei „You Raise Me Up”, de la balconul Casei Sfatului, în deschiderea celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur. La scurt timp după a primit mai multe distincţii la mai multe festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică. Acesta a absolvit Liceul Vocaţional Tudor Ciortea din Braşov, este solist concertist şi membru al orchestrei Filarmonicii Braşov.

Patru tineri romani, alesi sa cante la Marele Bal al Printilor si Printeselor de la Monaco
Patru tineri romani, alesi sa cante la Marele Bal al Printilor si Printeselor de la Monaco

Bogdan Costache a decis să formeze cvartetul Fortissimi, împreună cu alţi trei prieteni pe care i-a cunoscut datorită festivalurile muzicare care au avut loc în ultimii ani la Braşov.

Suntem onoraţi să fim invitaţi să concertăm la un eveniment de asemenea anvergură, invitaţie care fructifică efortul şi pasiunea noastră de a duce muzica cât mai aproape de inimile tuturor. Ne inspiră frumosul şi buna calitate a muzicii şi suntem bucuroşi ori de câte ori ne putem aduce aportul la crearea de momente speciale şi preţioase, a spus violonistul Bogdan Costache pentru Biz Brașov.

Astfel că repertoriul acestora este foarte vast, cuprinzând mai multe genuri muzicale, de la muzica clasică la muzica de film, de la operă la valsul vienez, de la tango la cafe concert sau de la muzică tradiţională la jazz.

Urmăriți Impact.ro și pe