Au fost găsite mai multe grame de cannabis la perchezițiile de la Opera Națională Română din Iași. În posesia cui se aflau stupefiantele

Elena Avramescu 08.03.2021, 14:29
Au fost găsite mai multe grame de cannabis la perchezițiile de la Opera Națională Română din Iași. În posesia cui se aflau stupefiantele

Grame de cannabis găsite la perchezițiile de la Operă. În timpul descinderilor din ancheta de la Opera Națională Română din Iași, procurorii DIICOT au făcut o descoperire șocantă. Se pare că au fost găsite droguri, mai precis cannabis la fiica vitregă a lui Cristi Minculescu (asistentul de regie Mădălina Minculescu de la Opera ieșeană).

Grame de cannabis găsite la perchezițiile de la Operă

Numele nou apărut în dosar are legătură cu modul în care firmele Tustream SRL și Altrax SRL ar fi asigurat diverse servicii, mai precis decoruri pentru Opera din Iași. La data de 1 martie 2021, procurorii au descins peste Beatrice Rancea, în calitate de manager al ONRI, deoarece era vizată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. În plus, au fost făcute percheziții chiar și la celebrul designer Doina Levintza, cea care a creat costume pentru artiști. În acest sens, Beatrice Rancea, alături de alte 10 persoane au fost vizate de ancheta procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Conform codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații.

Acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat.

Organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații: să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta.

Cine o va înlocui pe Beatrice Rancea
Beatrice Rancea

Beatrice Rancea, pusă sub control judiciar

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi,  este cercetată penal într-un dosar privind nereguli financiare la Operă cu un prejudiciu de 5 milioane de lei, astfel că a fost pusă sub control judiciar, conform informațiilor furnizate de reprezentanţii DIICOT.

Politiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate și procurorii DIICOT Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de consituire a unui grup infracțional organizat, delapidare în formă continuată, fals și uz de fals. In baza acestui dosar penal, astăzi sunt efectuate 27 de percheziții domiciliare, urmând a fi puse în aplicare 14 mandate de aducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru a fi dispuse măsurile legale care se impun, spune Anca Vîjiac- purtător de cuvânt IPJ Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...