Orașul Brașov va găzdui un recital dedicat publicului nevăzător, în cadrul celei de-a doua ediţi a „Unseen. Concert in the Dark”

Elena Avramescu 08.10.2021, 13:25
Orașul Brașov va găzdui un recital dedicat publicului nevăzător, în cadrul celei de-a doua ediţi a „Unseen. Concert in the Dark”

Un recital dedicat publicului nevăzător urmează să aibă loc sâmbătă, 9 octombrie, la Braşov, cea de-a doua ediţie a „Unseen. Concert in the Dark”, fiidn singurul eveniment de muzică clasică ce are loc într-o completă beznă.

Orașul Brașov va găzdui un recital dedicat publicului nevăzător

Recitalul urmează să fie susţinut de violoncelistul de origine rusă Makcim Fernandez Samodaiev şi pianista Monica Florescu, ambii fiind artişti concertişti ai Filarmonicii de Stat Sibiu şi fondatori ai stagiunii camerale Florescu-Fernandez & Friends. În plus, programul va cuprinde lucrări de Bach, Vivaldi, D Scarlatti şi Maria Theresia von Paradis.

Faptul că stingem lumina este un gest simbolic la care recurgem ca să fim cu toţii la unison, atât publicul nevăzător, cât şi noi, artiştii şi organizatorii evenimentului, pentru a ne bucura împreună. Muzica va fi liantul dintre noi, dar şi punctul de plecare pentru o discuţie cu publicul şi artiştii de după concert.

Astfel dorim să descoperim şi să aducem la lumină poveştile persoanelor nevăzătoare, cum experimentează şi simt lumea, cum îşi formează amintiri, ce şi cum îşi imaginează în timp ce ascultă muzică şi multe alte experienţe pe care probabil că nu ni le-am imaginat vreodată şi despre care cred că pot fi o sursă de inspiraţie pentru mulţi dintre noi, a spus Cristina Bobe, autor al conceptului Unseen.

Brasovul va gazdui un recital dedicat publicului nevazator
Unseen

Unseen aduce persoanelor nevăzătoare mai multe recitaluri de muzică clasică alături de demersuri unice de tip performance şi instalaţie. Astfel că publicul se va putea bucura de experienţa Unseen pe parcursul lunilor octombrie, dar şi noiembrie în Braşov, Târgu-Mureş, precum şi Timişoara.

Evenimentul organizat la data de 9 octombrie va avea loc la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania şi este organizat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor Braşov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...