Patronii stației GPL din Crevedia au rupt tăcerea. Cei doi au fost reținuți de procurori UPDATE

Stan Filon 06.09.2023, 20:49
Patronii stației GPL din Crevedia au rupt tăcerea. Cei doi au fost reținuți de procurori UPDATE

Patronii stației GPL din Crevedia au rupt tăcerea. Cei doi proprietari ai afacerii cu GPL care a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă au avut o primă reacție, după tragedia care a șocat o țară întreagă. Cinci persoane au murit și 50 au fost rănite, după exploziile care au avut loc la stația de GPL.

Patronii stației GPL din Crevedia au rupt tăcerea

Update:

Patronii fostei stații GPL de la Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în dosarul exploziilor devastatoare soldate cu 5 morți și 50 de răniți. Decizia nu este definitivă, iar avocatul lor a depus deja contestație.

Știre inițială:

Așadar Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, proprietarii depozitului GPL din Crevedia care a sărit în aer sâmbătă, au avut prima reacție publică după incident.

”Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident. La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare. Citește și Averea pe care o are tatăl proprietarului stației GPL din Crevedia. Este primar PSD, din ce a făcut bani

Patronii statiei GPL din Crevedia au rupt tacerea
Patronii statiei GPL din Crevedia au rupt tacerea

”Încercați de nespusă mâhnire”

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina.

În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”, este comunicatul patronilor FLAGAS.SRL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă. Citește și Tot mai mulți șoferi își montează rezervoare pentru GPL. Titi Aur: E o soluție bună mai ales acum că s-a scumpit benzina;

Primele date ale anchetei în cazul exploziilor produse sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia arată că la acel moment se făcea transfer de GPL dintr-o cisternă în alta, iar sub una dintre mașini a apărut o sursă de foc, a declarat duminică procurorul general Alex Florența. Depozitul fusese declarat închis în anul 2020. După închidere, în toamna lui 2020, firma – care are 25 de puncte de lucru în toată țara – urma să funcționeze doar ca punct de parcare a cisternelor, însă acolo aveau loc în mod obișnuit transferuri de GPL din cisterne, deși nu exista nicio autorizație pentru așa ceva.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...